Hλιούπολη: “Ακατάλληλο το τέρμα του 237, στην οδό Κεφαλληνίας”




(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ)

Προς Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης

Αθήνα, 05.01.2016
Κατόπιν επισκέψεώς μας στον υπό διαμόρφωση χώρο της ΛΓ 237 ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ που βρίσκεται επί της οδού Κεφαλληνίας, διαπιστώσαμε ότι το συγκεκριμένο σημείο που επελέγη είναι ακατάλληλο ως προς τη χρήση του για τους κάτωθι λόγους.
Η οδός Κεφαλληνίας είναι δρόμος συνεχούς ροής, πράγμα που σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη πεζοδρόμηση και την απόσταση των σχολείων στα 100 μέτρα από τον υπό διαμορφωθέντα χώρο, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πεζών και ιδιαίτερα των μαθητών.
Δεύτερη αιτία που καθιστά το δρόμο επικίνδυνο είναι η υψομετρική διαφορά που υπάρχει στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας (2 μέτρα) καθώς και η απουσία ενδιάμεσων προστατευτικών κιγκλιδωμάτων για πεζούς και οδηγούς.
Τέλος η οποιαδήποτε στάση, αναμονή, στάθμευση λεωφορείου στο συγκεκριμένο σημείο κρίνεται δύσκολη έως και επικίνδυνη (κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες) λόγω των δέντρων που υπάρχουν αμφίπλευρα της οδού και γέρνουν προς το δρόμο.
Εάν οι λόγοι που επικαλεστήκατε στο παρελθόν για τη μεταφορά του τέρματος από την οδό ‘Εβερτ (επικινδυνότητα-ασφάλεια) ήταν αυτοί που σας οδήγησαν στη μεταφορά του τέρματος στο συγκεκριμένο σημείο, τότε πάτε να επιλύσετε ένα πρόβλημα, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο. Τίθεται μάλιστα το ερώτημα αν οι πραγματικοί παρά λόγοι για την αλλαγή του τέρματος δεν έχουν να κάνουν με ζητήματα ασφάλειας αλλά με συμφέροντα συγκεκριμένων ατόμων για εκμετάλλευση του υπάρχοντος χώρου επί της οδού Έβερτ – άλλωστε τροποποιείται και η διαδρομή της ΛΓ και δεν διέρχεται πλέον της οδού Έβερτ.
Σας καλούμε να βρείτε σημείο που να διευκολύνει τη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας και να εκλείψει κάθε κίνδυνος για την ασφάλεια πεζών, επιβατών και εργαζομένων της ΟΣΥ, ή (αν δεν υπάρχει τέτοιο σημείο) να προχωρήσετε στις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την διαμόρφωση ενός τέτοιου χώρου, μετά και από συγκοινωνιακή μελέτη, αλλά και διάλογο και σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων στην ΟΣΥ, καθώς και των τοπικών φορέων.

​Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ
​ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΣΙΜΕΡΗΣ

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.