Καφετέρια στη Γλυφάδα σερβίρει φρέντο και φάρμακα




“Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Βρήκαμε ηλεκτρονικό φαρμακείο ακόμη και σε καφετέρια που λειτουργεί στη Γλυφάδα», αποκάλυψε στο Ιatronet o πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ακόμη μεγαλειώδη παρανομία, καθώς ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους απουσιάζει- και δυστυχώς δεν είναι μοναδική.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)
Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρανομία αυτή, όπως και άλλες -ηλεκτρονικά φαρμακεία σε γυμναστήρια- έχουν καταγγελθεί στον ΕΟΦ, στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατατεθούν και στο Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, εκτός του ότι η λειτουργία των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι παράνομη, καθώς δεν είναι πιστοποιημένη, εμπορεύονται επικίνδυνα σκευάσματα που είναι πραγματικά θανάσιμη απειλή για την ανθρώπινη υγεία, καθώς η πλειονότητά τους είναι φάρμακα ψευδεπίγραφα.
Συγκεκριμένα, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, διαθέτουν σκευάσματα που έχουν αποσυρθεί από την αγορά, ναρκωτικά, φάρμακα για doping, ψυχοφάρμακα και όλα αυτά χωρίς να είναι απαραίτητη η συνταγή γιατρού, ενώ το κατάστημα διαφημίζει ότι κάνει και delivery χωρίς χρέωση.
Μολονότι, η επικινδυνότητα των ηλεκτρονικών φαρμακείων έχει επισημανθεί πολλάκις στην ηγεσία του Υπουργείου και έχει τονιστεί ότι δρουν στο χώρο πολλοί άσχετοι με το φάρμακο, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο –όπως να προσδιοριστεί το θεσμικό πλαίσιο δράσης τους, επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Λουράντος. Και συνεχίζει: κανείς δεν γνωρίζει πόσα είναι σήμερα αυτά τα καταστήματα στην Ελλάδα, ούτε και ποιοι είναι πίσω από αυτά.
Πρέπει κατά τον ίδιο, να εναρμονιστεί η Εθνική νομοθεσία με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, που τονίζει ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα πρέπει να είναι προέκταση του συμβατικού σημείου πώλησης, ο διαχειριστής του να είναι φαρμακοποιός και στην κάθε ιστοσελίδα να υπάρχει ένα φύλλο εργασίας, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος αγοραστής θα πρέπει να σημειώνει βασικά στοιχεία για την υγεία του, όπως αν παίρνει άλλα φάρμακα, τι ασθένειες έχει περάσει κ.λπ.

Δεν είναι τυχαίο, υπογραμμίζει ο κ. Κ. Λουράντος ότι ενώ μέχρι και πριν από μερικά χρόνια τα συγκεκριμένα καταστήματα στη Γαλλία έφθαναν τα 2.000, σήμερα μετά από εντατικούς ελέγχους και συνεργασία της κυβέρνησης και του Συλλόγου των Γάλλων Φαρμακοποιών, περιορίστηκαν στα 200.

 Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
www.iatronet.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.