Υδροκινησιοθεραπεία: Το θεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης μέσα στο νερό (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα υδροκινησιοθεραπείας (η θεραπευτική άσκηση που εκτελείται μέσα στο νερό) για ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, το οποίο θα διεξάγεται υπό την μορφή ατομικής συνεδρίας (θεραπευτής – ασθενής), με τον Χαράλαμπο Σκορδή Φυσικοθεραπευτή, Aquatic Therapist, Specialist Exercise After Stroke (EfS) Instructor, Otago Exercise Programme (OEP) Leader,Certified Feldenkrais Teacher/Practitioner (CFP).
Προηγήθηκε φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση καθώς και λήψη ιστορικού της πάθησης με στόχο την δημιουργία εξατομικευμένου προγράμματος θεραπευτικής άσκησης στο νερό για τον κάθε ασθενή.
Οι κύριοι στόχοι μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος υδροκινησιοθεραπείας στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση είναι η μείωση του πόνου,η ελάττωση του μυϊκού τόνου στους υπερτονικούς και συσπασμένους μύες, η βελτίωση του εύρους κίνησης των προσβαλλόμενων αρθρώσεων, η βελτίωση της ισορροπίας (στατικής και δυναμικής), η βελτίωση του στασικού ελέγχου, η αύξηση της μυϊκής ισχύος στους αδύναμους και χαλαρούς μύες, η βελτίωση
της αεροβικής ικανότητας και ο έλεγχος της κόπωσης.
Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων θα εκμεταλλευτούμε και θα δουλέψουμε με τις βασικές ιδιότητες του νερού δηλαδή την θερμότητα, την άνωση, την υδροστατική πίεση και την αντίσταση.Το πρόγραμμα αρχικά θα διαρκέσει πέντε μήνες. Τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά από τις 11.30 μέχρι τις 13.30. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η ιατρική γνωμάτευση από καρδιολόγο και δερματολόγο. Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, παντόφλες, μπουρνούζι ή πετσέτα και σκουφάκι.
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κολυμβητηρίου, τηλέφωνο 210 9813192.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.