Eκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας




(Θουκυδίδης Αλιμούσιος – Περιβαλλοντικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος)

Στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου και με χριστουγεννιάτικη διάθεση, προγραμματίζουμε για το Σάββατο

5 Δεκεμβρίου, εκδρομή στα πανέμορφα χωριά των Τρικάλων της ορεινής Κορινθίας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αναχώρηση από τον Αλιμο (ΙΚΑ ΑΛΙΜΟΥ) στις 8.00 π.μ.
Στάση για καφέ.
Επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Βλασίου.
Περιήγηση στα χωριά των Τρικάλων και φαγητό στα ΑνωΤρίκαλα.
Στάση για καφέ στο Ξυλόκαστρο.
Αφιξη στον Αλιμο στις 7.00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του ΔΣ ή στο τηλέφωνο του Συλλόγου: 6998729767

Σας περιμένουμε….

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας φημίζονται για την τουριστική τους υποδομή και κυρίως ενδείκνυται για χειμερινές διακοπές. Για την διαμονή σας, θα βρείτε από παραδοσιακά δωμάτια μέχρι ξενώνες και ξενοδοχεία. Για την γεύση σας, μπορείτε να επίλεξε μεζεδοπωλεία και ταβέρνες που φημίζονται για την υπέροχη κουζίνα τους και τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούν. Η περιοχή παράγει σταφίδα, καρύδια, δημητριακά, μήλα
.
Τα Μεσαία Τρικαλα Κορινθιας είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με ωραία κτίσματα, από πέτρα και ξύλο. Στην μεσαία συνοικία θα δείτε γραφικά σπιτάκια που μετατράπηκαν σε ανακαινισμένους ξενώνες διατηρώντας τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Θα συναντήσετε παραδοσιακά καφενεία και σύγχρονες καφετέριες για τον καφέ ή το ποτό σας και θα απολαύσετε το φαγητό σας σε κάποιο από τα μεζεδοπωλεία με τοπικές συνταγές.

Εξίσου γραφικά είναι και τα Κάτω Τρικαλα Κορινθιας. Με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία που ξεχωρίζει από τους δύο πλάτανους θεωρείται μια από τις πιο γραφικές πλατείες της Ελλάδας. Η πλατεία περικλείεται από ταβέρνες με παραδοσιακά φαγητά και καφέ. ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το μεγαλύτερο ξενοδοχείο.
Όποιον προορισμό και αν επιλέξετε στην Ορεινη Κορινθια θα εντυπωσιαστείτε από την μαγευτική θέα, τα πλατάνια, τις λεύκες, τους κέδρους, τα έλατα και τα αειθαλή δένδρα και θα νιώσετε άνετα με την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων.
http://www.trikalakorinthias.gr/

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.