Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αλίμου: Όταν το πάθος για την τέχνη κάνει θαύματα! (VIDEO)




Mια ταινία μεγάλου μήκους (107 λεπτά) με 35 ηθοποιούς και προϋπολογισμό…500 ευρώ! Ο σκηνοθέτης Αθανάσιος (Τόμμυ) Σκλάβος και οι μαθητές του στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αλίμου, δούλεψαν με πάθος και το αποτέλεσμα άφησε άφωνο ακόμη και τον ίδιο τον συγγραφέα του θεατρικού έργου “LΑCRIMOZA”.

 “Στην προβολή της ταινίας του Αθανάσιου Σκλάβου LACRIMOSA, που στηρίχτηκε σε δικό μου αφήγημα, έμεινα κυριολεκτικά άφωνος” έγραψε στη σελίδα του στο facebook, ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης.

Η ταινία προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή (22 Νοεμβρίου), στον κινηματογράφο “Ατλαντίς” στη Δάφνη.  Η είσοδος ήταν ελεύθερη και όσοι ήθελαν είχαν φέρει μαζί τους σακούλες με τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Αλίμου.

Θανάσης Τριαρίδης – συγγραφέας

Προφανώς δεν είμαι ο αντικειμενικότερος κριτής, αλλά … αλλά (ας το πούμε έτσι) έχω μια αίσθηση για την ιστορία του σώματος στην δυτική τέχνη και στον δυτικό πολιτισμό. Και έχω μια άποψη και για τον κινηματογράφο και για το θέατρο – τουλάχιστον για ορισμένες εκδοχές τους.

Και έχω να πω πως το πρωί της Κυριακής, στην προβολή της ταινίας του Αθανάσιου Σκλάβου LACRIMOSA, που στηρίχτηκε σε δικό μου αφήγημα, έμεινα κυριολεκτικά άφωνος.

Μια δουλειά ενός χρόνου με, υποτίθεται, “ερασιτέχνες” ηθοποιούς (αν ήταν έτσι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί…) κατέληξε σε ένα εκτυφλωτικό αποτέλεσμα: μια ταινία μεγάλου μήκους (107 λεπτά) με θέμα μια μεσαιωνική ιστορία ακραίας βίας, έξαλλης πίστης και λατρευτικής αγριότητας – μια ταινία γεμάτη ομορφιά, πάθος, καλλιτεχνικό σπασμό, μια ταινία γεμάτη με τα “δάκρυα της τέχνης”, όπως συνηθίζω να λέω.
Και το κείμενο μου που βρίσκονταν στην αφετηρία ήταν το λιγότερο. Τα περισσότερα τα έδωσαν οι ηθοποιοί που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία (και κάθε διαθεσιμότητα).

Και ο Αθ. Σκλαβος που έκανε τα πάντα: διασκευή της ιστορίας σε σενάριο, σκηνοθεσία, φωτισμούς, μοντάζ.

Μα ο Τόμμυ (με αυτό το όνομα γνώρισα εγώ τον Σκλάβο) έκανε κάτι ακόμη περισσότερο: στην πρώτη κινηματογραφική δουλειά του, και ενώ ο προϋπολογισμός του ήταν …500 Ευρώ (ναι, 500 Ευρώ…), ξεπέρασε κάθε όριο που είχε βάλει στον εαυτό του βρίσκοντας μονομιάς την κινηματογραφική (και κατά την γνώμη μου την καλλιτεχνική) γλώσσα του. Και είμαι περήφανος που έσπασε το ρόδι με ένα δικό αφήγημα.
Πολύ σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την ταινία σε προβολές, σε φεστιβάλ, στο διαδίκτυο, για να κρίνετε ιδίοις όμμασι εάν υπερβάλλω ή πέφτω έξω.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Θανάσης Τριαρίδης και Τόμμυ Σκλάβος
Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου, Στέφανος Διαμαντής και Νίκος Αλβανός, με τον Τόμμυ Σκλάβο

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αλίμου: Όταν το πάθος για την τέχνη κάνει θαύματα! (VIDEO)

  • 02/12/2015 at 8:01 πμ
    Permalink

    Κύρια Ιωάννου
    Μέρες βλέπω την ανάρτηση που έχετε κάνει και που δηλώνεται δημοσιογράφος – φωτογράφος. Ο καλός δημοσιογράφος δεν κάνει παραποιήσεις και παραμορφώσεις στη δουλειά του ούτε απλά αντιγράφει κείμενα άλλων. Έχετε κάνει copy paste τα κείμενο του Τριαρίδη χωρίς κανένα σχόλιο δικό σας. Αλήθεια καταλαβατε κάτι από την ταινία, σας άγγιξε κάτι, είδατε κάπου δικά σας κομμάτια ή δικά σας βιώματα; Σας ρωταω γιατί εμείς έναν ολόκληρο χρόνο μέσα από ατέλειωτες ώρες δουλειάς προσπαθήσαμε να ξεγυμνωσουμε την ψυχή μας και να σας την προσφέρουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να μάθετε και να μάθουμε κάτι. Θελησαμε να επικοινωνήσουμε με τον θεατή.
    Βέβαια ως επαγγελματίας “δημοσιογράφος” θα ξέρετε ότι αυτό που κάνατε και γραψατε με το κινητό σας την ταινία είναι παράνομο. Είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο δημιουργός δεν ήθελε να προβληθεί η ταινία ή τμήμα της στο ίντερνετ για δικούς του λόγους αλλά μάλλον δεν κάνατε τον κόπο να μάθετε τις επιθυμίες του. Γιατί δεν ζητησατε να κάνετε συνέντευξη με την ομάδα; Σας ενδιέφερε μόνο να κάνετε ” ρεπορτάζ “;
    Να μην ξεχάσω και την ιδιότητα “φωτογράφος”. Η παρουσίαση που κάνατε είναι τσαπατσοδουλεια, η εικόνα παραμορφωμένη και κακοποιημενη θα έλεγα και ισοπεδωμένη. Όσο για τον ήχο αν δεν κάνω λάθος έχετε προσθέσει και την βοή της αίθουσας σας ηχητικό χαλί σε όλη αυτή την παραγωγή.
    Επειδή λοιπόν δεν καταλαβαίνετε ποσό επίπονη είναι αυτή η δουλειά, πόση κατάθεση ψυχής θέλει, πόση εσωτερική αναζήτηση χρειάζεται για να φτάσεις να αγγίξεις απλά όχι να κανείς κτήμα σου αυτή την τέχνη θα ήθελα να κατεβάσετε όλο τα βιντεακια που αφορούν την ταινία. Αυτο είναι επιθυμία του δημιουργού αλλά και όλης της θεατρικής ομάδας που δεν ρωτήθηκε ποτέ και για τίποτα.
    Μάρθα Γιαννακοπούλου
    Υ.Γ. Εάν το επιθυμητε θα μας βρείτε στο θέατρο Κάρολος Κούν, Θησείου και Υψηλάντου στον Άλιμο κάθε τρίτη και πέμπτη 8 μ.μ. με 1 π.μ.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.