Tάσος Ταστάνης και Γιάννης Σκουμπούρης στο τιμόνι του ΟΑΣΑ




Νέα αρχιτεκτονική στα μέσα μαζικής μεταφοράς ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ για τους επιβάτες προαναγγέλλει ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών ΟΑΣΑ που ορίστηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αναμένεται να επικυρωθεί την Παρασκευή από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα Τάσο Ταστάνη που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια δύσκολη εποχή καθώς η δημόσια συγκοινωνία οδηγήθηκε σε απαξίωση τα τελευταία χρόνια ενώ από τις αρχές του νέου χρόνου έρχονται αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.
Καθημερινός χρήστης των μέσων μαζικής μεταφοράς ο νέος πρόεδρος έχει βιώσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του επιβατικού κοινού και όπως τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις, η αποδοχή της τιμητικής πρότασης αποτελεί γι αυτόν πρόκληση: «Παλεύω χρόνια για τα δημόσια αγαθά μας» εξηγεί. Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας ενώ είχε οριστεί πριν από μερικούς μήνες μέλος της διοίκησης της Ελληνικόν Α Ε. Συνέδεσε τη σύντομη θητεία του στην κρατική εταιρεία με μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις που διευκόλυναν τους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ επιλέχθηκε ο χημικός μηχανικός Γιάννης Σκουμπούρης που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμέ νης . Επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ μετρό Ηλεκτρικός και Τραμ, ορίστηκε ο αρχιτέκτων μηχανικός Σταύρος Στεφόπουλος που έχει δουλέψει στην κατασκευή του μετρό και του τραμ Διευθύνων σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Βόγκας Στην ηλεκτρική καρέκλα της ΟΣΥ λεωφορεία-τρόλεϊ με τα σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα τοποθετήθηκαν στη θέση του προέδρου η αρχιτέκτων και ηθοποιός Γεωργία Ζώη και διευθύνων σύμβουλος ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αναγνωστόπουλος που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Τάσος Ταστάνης είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Γλυφάδα που αναλαμβάνει πόστο στις αστικές συγκοινωνίες. Είχε προηγηθεί ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κόκκορης που είχε διατελέσει επί ΠΑΣΟΚ διευθύνων σύμβουλος στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία).

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.