“Σινεμά ο Παράδεισος” στο π.κάμπινγκ Βούλας (ελεύθερη είσοδος)




 

Η ταινία εκτυλίσσεται σε μια παραλιακή πόλη της Ιταλίας στις αρχές του 1950, όπου ένα μικρό αγόρι ο Τότο ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, που εκείνη την εποχή κάνει τα πρώτα βήματα του στην μεταπολεμική Ευρώπη. Παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας του ο μικρός Τότο μαθαίνει την τέχνη της προβολής ταινιών με τη βοήθεια του ηλικιωμένου φίλου του και γνώστη της τέχνης, Αλφρέντο.    Ο Τζουζέπε Τορνατόρε κατόρθωσε να κάνει πραγματικότητα μία ταινία που εκφράζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ερωτική σχέση που συχνά διατηρούμε με τον κινηματογράφο, μία σχέση απολύτως διαλεκτική. Κοντά σε αυτό, πραγματεύτηκε με τρυφερότητα και νοσταλγία τα πρώτα φιλιά, τα συγκλονιστικά φιλιά, τους ανεκπλήρωτους έρωτες, τους ομολογημένους πρώτους έρωτες, όλα αυτά που γλυκαίνουν ή πικραίνουν τη ζωή μας και διαμορφώνουν αναζωογονητικές αναμνήσεις.

Ιταλική  ταινία του 1988

Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε

Με τους:  Φιλίπ Νουαρέ,  Ζακ Περέν,  Μάριο Λεονάρντι

Μουσική: Έννιο Μορικόνε Η είσοδος είναι ελεύθερη

Η προβολή γίνεται  στο κτίριο δίπλα στην είσοδο των πεζών

Εθελοντές Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας

Πληροφορίες:  http://www.voulacamp.blogspot.com/

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.