Συγκίνηση στη συναυλία για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη
Πραγματοποιήθηκε, στην θεατρικά αίθουσα «Κάρολος Κουν» του Δήμου Αλίμου, η μουσική συναυλία αφιερωμένη στον σημαντικότερο μεταπολεμικό Έλληνα δραματουργό Ιάκωβο Καμπανέλλη.
Τη συναυλία διοργάνωσαν από κοινού ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου και το σωματείο «Νότιον Σήμα». Το αφιέρωμα παρουσίασε η 40μελής μικτή Χορωδία των υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.
Το πρώτο μέρος ήταν αφιερωμένο στις «μαύρες» ημέρες που πέρασε ο δημιουργός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν μελοποιημένες από τον Μίκη Θεοδωράκη. Μας συγκίνησε η παραστατική αφήγηση του ηθοποιού Γιώργου Γεωγλερή, ο οποίος με κινηματογραφική αφήγηση και «συνομιλώντας» με την χορωδία παρακολουθήσαμε νοερά στιγμιότυπα από τη ζωή των κρατουμένων του γερμανικού κολαστηρίου.
Στο δεύτερο μέρος παρακολουθήσαμε μελοποιημένα κείμενα του Καμπανέλλη από τον Μάνο Χατζιδάκι και Σταύρο Ξαρχάκο. Έντονη ήταν η συγκίνηση του ακροατήριου στο άκουσμα των «Μανούλα μου», «προσκύνημα», «Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη». Σιγά σιγά, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, χορωδοί και κοινό έγιναν «ένα» τελειώνοντας μαγευτικά το αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη. Την χορωδία συνόδεψαν ο Νίκος Γκίνος στο κλαρίνο (στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι), ο Στέργιος Γιώτης στο φλάουτο και η Έλμα Καφετζιδάκη στο πιάνο.
Την μουσική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καπάταης με τον συνεργάτη του κ. Μίαρη, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος και εκπρόσωπος της κ. Ρένας Δούρου κ. Μαρία Νερούτσου, οι Δ/ντες χορωδιών κ.κ. Θωμάς Λουζιώτης και Γεώργιος Μπακόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Χορωδιών κ.α.
Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου και το σωματείο «Νότιον Σήμα» ευχαριστούν την Πρόεδρο του Δ.Σ. της Χορωδίας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βασιλική Παπασυριοπούλου, τον μαέστρο κ. Αιμίλιο Γιαννακόπουλο και τους χορωδούς για την συγκινητικά υπέροχη βραδιά που μας προσέφεραν. Τέλος ευχαριστούμε τους «τυχερούς» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παρακολούθησαν το αφιέρωμα.
Το «Νότιον Σήμα» υπόσχεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ποιοτικές μουσικές βραδιές.
Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.