«Όμορφη Πόλη» – Ένα ταξίδι γνώσης και εξερεύνησης, της πόλης των Χανίων




Παιδική παράσταση με τίτλο «Όμορφη Πόλη»

Την παιδική παράσταση, με τίτλο «Όμορφη Πόλη», παρουσιάζει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ) το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 18.00 στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα – παραπλεύρως Δημαρχείου). Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο παιδικό βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη και αναφέρεται στην πόλη των Χανίων. Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι που καλεί τα παιδιά – ακροατές να συμμετέχουν ενεργά και βιωματικά μέσα σε αυτό.
Ένα ταξίδι γνώσης και εξερεύνησης, της πόλης των Χανίων, μέσα από τις διηγήσεις της μικρής Άννας, της ηρωίδας που ταξιδεύει στα Χανιά, στον Γαλάτα, για να κάνει διακοπές με τον παππού και την γιαγιά. Μέσα από τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει και μέσα από την θεατρική συνθήκη, η μικρή αυτή δραματοποίηση, στοχεύει στην επαφή των παιδιών με έννοιες, αξίες και παραδόσεις . Τα τραγούδια της παράστασης είναι προσαρμοσμένα και διασκευασμένα για τις ανάγκες της παράστασης από την Μάρω Θεοδωράκη. Έτσι τραγουδιούνται επί σκηνής τα παρακάτω: «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Απρίλη μου ξανθέ», «Βάρκα στο γιαλό», «Μυρτιά», «Όμορφη Πόλη» κ.α.
Η «Όμορφη Πόλη» της Mάρωs Θεοδωράκη έχει ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις και σχολεία της Ελλάδας ενώ αποτελεί μια πρόταση –πρόκληση για τον γονιό, το δάσκαλο, τον εμψυχωτή και τον θεατή που αγαπά το παιδικό θέατρο .
Το έργο παρουσιάζεται από ηθοποιούς / τραγουδιστές και μουσικό σύνολο σε επιμέλεια δραματοποίησης – μουσικοκινητικής προσέγγισης – ενορχηστρώσεις Μάρως Θεοδωράκη.
Είσοδος Ελεύθερη

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.