Όλα όσα έγιναν στο 1ο Triathlon Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Με συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, με μεγάλη επιτυχία το 1ο Triathlon Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με αφετηρία την ακτή της Βουλιαγμένης, μία από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου από κοινού με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και φιλοδοξία όλων, μετά από αυτήν την πρώτη, εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση είναι να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Περισσότεροι από 170 γυναίκες και άνδρες, λιγότερο ή περισσότερο έμπειροι τριαθλητές βούτηξαν ακριβώς στις 9 το πρωί στα γαλαζοπράσινα νερά της εντυπωσιακής ακτής Βουλιαγμένης και ακολούθησαν τις Ολυμπιακές τριαθλητικές διαδρομές του 2004, σε μία αναβίωση των κορυφαίων στιγμών της Ολυμπιάδας της Αθήνας!

Ο αγώνας περιελάμβανε διαδρομή sprint triathlon προβλέποντας κατά σειρά750 μ.κολύμβησης,20 χλμ.ποδηλασίας και5 χλμ.δρόμου, ενώ δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής και σε ομάδες σκυταλοδρομίας. Νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Κατερίνα Μαλάμου, ενώ στους άνδρες πρώτευσε ο Γιώργος Δανιηλ και από τις ομάδες σκυταλοδρομίας την πρωτιά κατέκτησε η Real Bike team,

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους αθλητές διεθνούς φήμης, όπως η Ντενίζ Δημάκη, ο Γιώργος Αλυφαντής, ο Χρήστος Μποφίλιος και ο Νίκος Δημητριάδης ενώ την επίβλεψη ανέλαβαν, τέσσερις διεθνείς κριτές, μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε μετά τον αγώνα: «Το 1ο Τρίαθλο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξελίχθηκε σε μια γιορτή του αθλητισμού και της συμμετοχής, όπως ακριβώς το θέλαμε, το σχεδιάσαμε και το ευχόμασταν. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ο Δήμος μας ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία και η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης θα δώσει τη σκυτάλη και σε άλλες, αντίστοιχες. Για εμας ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα στην οποία θα συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, κ. Γιώργος Γερόλυμπος από την πλευρά του επισήμανε: «Η επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου Τρίαθλου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το πλήθος των συμμετοχών που προσέλκυσε απέδειξαν για μια ακόμα φορά τη δημοφιλία και τη δυναμική του αθλήματος που υπηρετούμε. Η Ε.Ο.ΤΡΙ. θα συνεχίσει τη συστηματική της προσπάθεια για την προώθηση του Τριάθλου προσφέροντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την υποστήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει σε αυτό το σκοπό».

Χρυσός χορηγός του 1ου τρίαθλου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ήταν η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, που διαχειρίζεται την ακτή Βουλιαγμένης.

Η Communication Lab, κορυφαία εταιρεία επικοινωνίας καθώς και διοργανώτρια σημαντικών αθλητικών events  – θεσμών όπως  το Spetses mini Marathon και το Spetsathlon προσέφερε υπηρεσίες επικοινωνίας καθώς και sponsorship management, διατελώντας  PR & Communication Sponsor.

Energy Sponsor της φετινής πρώτης διοργάνωσης ήταν το VIBE από τo LIFE, το νέο energy juice drink με χυμό φρούτων, φυσική καφεϊνη, γκουαρανά και βιταμίνες, που σου δίνει τη φυσική ενέργεια που χρειάζεσαι όποια ώρα θέλεις, από το πρωί ως το βράδυ, με τον πιο δροσιστικό και γευστικό τρόπο!

Hospitality Partner του 1ου Triathlon 3V – Vari Voula Vouliagmeni ήταν το The Margi, το boutique hotel με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που συνδυάζει αρμονικά τη διακριτική πολυτέλεια με τα ζεστά μεσογειακά στοιχεία της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησής του και αποτελεί σύμβολο φιλοξενίας.

Τη ναυαγοσωστική κάλυψη του αγώνα ανέλαβε η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής. Η ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ, η πρώτη σχολή στην Ελλάδα, μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας της οδηγεί τις εξελίξεις στο χώρο της ναυαγοσωστικής με 5.500 ναυαγοσώστες – μέλη

Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, το Κέντρο Διατροφής και Μεταβολισμού NutriBase και η anatropionline.gr.

Διατάσεις για τους αθλητές πρόσφερε η έμπειρη ομάδα των Holmes Place, της διεθνούς αλυσίδας premium Fitness & Wellness Clubs.

Ως δώρο στους συμμετέχοντες δόθηκε η συλλεκτική αριθμημένη φιάλη ΕΨΑ των 90 ετών.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους καθώς επίσης απένειμαν μετάλλια και κύπελλα στους νικητές η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Λυδία Αργυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Διονύσιος Γεωργουλόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Ψαλίδας & Βασίλειος Παπαμιχαήλ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Π.Π.Α. κ. Βασίλειος Γραμμένος, κ. Βασιλική Σφήκα, κ. Νικόλαος Τυρόπουλος και κ. Μανώλης Βαρδαβάς, η Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δώρα Τριάντη, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης κ. Άννα Λεντή, η Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης κ. Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου, ο Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Βούλας κ. Νικόλαος Καφετζόπουλος.

 Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Π.Π.Α. κ. Ιωάννης Αγαλιώτης δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν για την πολύ σημαντική συμβολή τους τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πρόσωπο του Ταξίαρχου Βαλάτσου Βλάσιου, το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού και τον Διοικητή Καλταμπάνη Σωτήριο, τον Ταξίαρχο Κοκκίνη Νικόλαο και τον Αστ. Δ/ντη κ. Καριανάκη Βασίλιεο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, το Α.Τ. Βουλιαγμένης και τον Διοικητή Κωστάζο Πρωτοσίλαο, το Τ.Α. Βουλιαγμένης και τον Διοικητή Δούκα Σταύρο, αλλά και το Λ.Σ. Σαρωνικού και τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη κ. Λιάκο Κυριάκο.

 Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα ήταν το Trinews.gr, το RunningNews.gr και το NouPou.gr.

O δημαρχος Γρ Κωνσταντέλλος και οι νικητές στη γενική κατάταξη ανδρών Γιώργος Δανιήλ, Γιώργος Αλυφαντής και Σπύρος Καραθανάσης
O πρόεδρος ΕΟΤΡΙ Γιώργος Γερόλυμπος και οι νικήτριες στη γενική κατάταξη γυναικών Κατερίνα Μαλάμου, Τζένη Μπουλμέτη και Αγγελική Στάμου

Χρήστος Μποφίλιος ,2η ομάδα Relay
Ο δημαρχος Γρ Κωνσταντέλλος με ομάδα εθελοντών
Νίκος Δημητριάδης, τριαθλητής
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Γιώργος Γερόλυμπος, πρόεδρο ΕΟΤΡΙ
Ντενιζ Δημάκη και η ομάδα της DHL

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.