Nότια Προάστια: Ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί μετά την άρση των πλειστηριασμών




Πρόκειται για έξι μονάδες στον Άλιμο, μία στην Καλιθέα, μία στην Αργυρούπολη, τρεις στην Γλυφάδα, τρεις στο Μοσχάτο, τρεις στην Καστέλα, μία στο Νέο Φάληρο και τρεις στο κέντρο του Πειραιά.

Tουλάχιστον 38 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν βγει στο σφυρί αυτή την περίοδο στην Αθήνα.

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που ανήκουν σε επιχειρήσεις με σημαντικά προβλήματα ρευστότητας ή περιλαμβάνονται στα κόκκινα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, αναμένεται να είναι οι πρώτες που θα βγουν στο σφυρί μετά την άρση των πλειστηριασμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο συνολικός δανεισμός των τουριστικών επιχειρήσεων αγγίζει σήμερα τα 7,5 δισ. ευρώ και από τα δάνεια αυτά υπολογίζεται ότι περίπου 2,5 δισ. ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο».
Για αυτό άλλωστε, όπως εκτιμούν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, το 2016 θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο και ανακατατάξεις με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες να αλλάζουν χέρια.
Ήδη τουλάχιστον 38 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν βγει στο σφυρί αυτή την περίοδο στην Αθήνα μέσω εξειδικευμένων διαδικτυακών τόπων μεγάλων μεσιτικών γραφείων.
Ετσι σύμφωνα με τις αγγελίες, αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας πωλούνται 11 ξενοδοχεία.
Ειδικότερα: μία ξενοδοχειακή μονάδα στην Ακρόπολη, δύο στην Πλάκα, μία στο Κουκάκι, μία στο Μεταξουργείο, μία στον Σταθμό Λαρίσης, μία στο Γκάζι, τρεις στην Ομόνοια και μία ξενοδοχειακή μονάδα στο Φιλοπάππου.
Ορισμένα ξενοδοχεία εξ αυτών οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να τα πουλήσουν αρκετό καιρό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ξενοδόχοι έριξαν κατά πολύ τις αρχικές τους απαιτήσεις 30% ή και 40%, ωστόσο παραμένουν ακόμη στα αζήτητα.
Οσον αφορά τις τιμές, ξεκινούν από τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ και να αγγίζουν τα 6 εκατ ευρώ.
Επίσης από την έρευνα που έκανε το bankingnews καταγράφηκαν άλλες δεκαπέντε μονάδες με έδρα στην Αττική, αλλά εκτός του κέντρου της πρωτεύουσας, οι οποίες έχουν αναρτήσει αγγελίες πώλησης σε εξειδικευμένους διαδικτυακούς τόπους μεσιτικών γραφείων.

ΠΗΓΗ: BANKINGNEWS.GR

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.