Νέα επίθεση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του Γιάννη Κωνσταντάτου




Mετά την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία είχαν καταγγείλει τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της “Ελληνικό Α.Ε” και την τοποθέτηση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, ως μέλος στο Δ.Σ, έρχεται νέα ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ  Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού.

Οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρούν στα σχέδια των επενδυτών και ζητούν να δημιουργηθεί στην έκταση του πρώην αεροδρομίου Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου με βάση τη μελέτη του Ε.Μ.Πολυτεχνείου.

Χαρακτηρίζουν ως μνημονιακό τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και τον κατηγορούν πως “συναλλάσσεται και αποδέχεται χορηγίες από την ίδια επιχείρηση που διεκδικεί το χώρο των 6.200 στρεμμάτων”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα τα Δημοτικά Συμβούλια και των τριών δήμων, αποφάσισαν να ξεκινήσουν διάλογο για το πρώην αεροδρόμιο και κάλεσαν την κυβέρνηση άμεσα να παρουσιάσει επίσημα και με κάθε λεπτομέρεια το πλάνο της επένδυσης, ώστε να γίνει σαφής και ξεκάθαρη σε όλους κάθε πτυχή του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού στηρίζουν ομόφωνα την απόφαση της 10ης Νοεμβρίου της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το διορισμό νέων μελών στο Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ.

Εδώ και χρόνια πρωτοστατούμε και στηρίζουμε κάθε αγωνιστική προσπάθεια ώστε να γίνει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου, οργανικά συνδεδεμένο με μουσειακούς, εκθεσιακούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς χώρους, κέντρα έρευνας και με παράλληλη αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, με βάση τη μελέτη του Ε.Μ.Πολυτεχνείου. Όλα αυτά αφενός θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας και αφετέρου θα λύσουν το πρόβλημα της συντήρησης και αυτοχρηματοδότησης του Πάρκου.

Αντίθετα τα  προωθούμενα σχέδια των «επενδυτών» περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας μικρής πόλης με πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, ουρανοξύστες,καζίνο και εμπορικά κέντρα, πράγμα που θα επιφέρει κλείσιμο εκατοντάδων μαγαζιών και περαιτέρω κρίση της αγοράς κατοικίας στα νότια προάστια.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ τοποθέτησε στο νέο Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. μνημονιακά  πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει πιστά και τυφλά  το προηγούμενο νεοφιλελεύθερο καθεστώς της  Νέας Δημοκρατίας και  του ΠΑΣΟΚ . Ο διορισμός πρώην συγγενικών προσώπων υψηλόβαθμων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και του σημερινού Δημάρχου Ελληνικού –Αργυρούπολης, ενός ανθρώπου που δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια στις γειτονιές μας έχει δείξει με λόγια και έργα την ταύτισή του με την πολιτική και τις επιδιώξεις  των   μεγάλων οικονομικών  και ιδιωτικών συμφερόντων.

Συμφερόντων που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και να τσιμεντοποιήσουν  το δημόσιο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με ευτελές αντίτιμο που τόσο η μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου όσο και οι εμπειρογνώμονες μηχανικοί που ορίσθηκαν από την Εισαγγελία που διερευνά την υπόθεση το προσδιόρισαν περίπου στο τριπλάσιο. Ενός δημάρχου που συναλλάσσεται και αποδέχεται χορηγίες από την ίδια επιχείρηση που διεκδικεί το χώρο των 6.200 στρεμμάτων.

Οι παραπάνω ενέργειες και αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, θυμίζουν έντονα το αμαρτωλό παρελθόν του, αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και ακυρώνουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς στην κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να ακυρώσουν το διορισμό των νέων Μελών στην Ελληνικό Α.Ε., να αποσύρουν τη διάτρητη και παράνομη σύμβαση που η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε με την ανάδοχο Εταιρεία και να προχωρήσουν στη διαβούλευση της Κυβερνητικής πρότασης για την πραγματική αξιοποίηση του χώρου, με βάση την μελέτη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και το δημόσιο συμφέρον.

23 Νοεμβρίου 2015

 OΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΙΜΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιάννης Κωνσταντάτος: “Στηρίζω την κυβέρνηση για την επένδυση στο Ελληνικό” (VIDEO)

Άλιμος: Υπερψηφίστηκε το Σχέδιο Απόφασης για το πρώην Αεροδρόμιο στο Ελληνικό

Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας: «Η κυβέρνηση να παρουσιάσει το πλάνο της για το Ελληνικό»

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού – Αργυρούπολης αναφορικά με την επένδυση στο πρώην  αεροδρόμιο Ελληνικού

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.