Με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκαν οι τρεις “Δήμαρχοι του Αεροδρομίου” – Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους
Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα επιδιώξουν να συναντηθούν οι τρεις “Δήμαρχοι του Αεροδρομίου” για να του θέσουν υπόψη τις προτάσεις τους για την επένδυση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πρώην αεροδρόμιο ( ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ανταποδοτικότητα στους όμορους Δήμους, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας).

Οι τρεις δήμαρχοι έχουν αποφασίσει να τηρήσουν κοινή γραμμή δράσης και μετά τη σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα, θα θέσουν το μεγάλο αυτό ζήτημα στα Δημοτικά τους Συμβούλια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν διαδημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

(Kοινή δήλωση των Δημάρχων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου, για το θέμα της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού)

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι Δήμαρχοι των τριών όμορων πόλεων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου πήραμε πρωτοβουλία και επιδιώξαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ενημερωθούμε για το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, συζητήθηκε εκτενώς η αξιοποίηση της έκτασης και ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Πιτσιόρλας μας τόνισε ότι «το έργο του Ελληνικού βρίσκεται στο άμεσο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και η υλοποίησή του θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

Εν όψει της συνέχισης της διαδικασίας, οι Δήμαρχοι των τριών πόλεων επισημάναμε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη ως σοβαρές παράμετροι τα ζητήματα που θέτουμε, όπως η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ανταποδοτικότητα στους όμορους Δήμους, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου ξεκινάμε άμεσα σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, με πρώτο βήμα τη σύγκληση των Δημοτικών μας Συμβουλίων για να γίνει αναλυτική συζήτηση σε σχέση με τις ανάγκες των όμορων Δήμων και των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνέχεια προγραμματίζουμε τη σύγκληση κοινού, διαδημοτικού συμβουλίου, ενώ θα υποβάλουμε και αίτημα συνάντησης μας με τον κ. Πρωθυπουργό για το ζήτημα. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και κοινή μας συνέντευξη τύπου για το θέμα.

ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΑΛΙΜΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.