Μαζεύουμε λάδι και ελιές για όσους έχουν ανάγκη




Οι εθελοντές και συνεργάτες της Περιβαλλοντικής Ομάδας Δράσης Αργυρούπολης για 5ησυνεχή χρονιά θα μαζέψουμε τις ελιές από τα δέντρα των δρόμων και των πλατειών της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Η δράση είναι εθελοντική και έχει στόχο την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου για κοινωνικούς λόγους, με τη συγκέντρωση ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, που θα διατεθούν στα συσσίτια των ενοριών για τους άπορους της περιοχής. Ταυτόχρονα, με το απαραίτητο κλάδεμα στα δέντρα, συγκεντρώνουμε ποσότητες καύσιμης ξυλείας για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης αναγκεμένων οικογενειών της περιοχής μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικό έργο στο λιομάζωμα να πλαισιώσουν τη δράση, που γίνεται για το κοινό καλό. Ιδιαιτέρως το κάλεσμα απευθύνεται σε συμπολίτες μας που έχουν μείνει χωρίς εργασία λόγω της κρίσης και επιθυμούν να απασχοληθούν δημιουργικά, να προσέλθουν και να ενισχύσουν τα συνεργεία του λιομαζώματος, ώστε να λάβουν κι αυτοί ένα μέρος από το λάδι και τις ελιές για την κάλυψη των αναγκών τους.

Επίσης παρακαλούμε όσους μπορούν να μας διαθέσουν για λίγο καιρό απαραίτητα εργαλεία για το λιομάζωμα, όπως σκάλες, αλυσοπρίονα, χτένια και ραβδιστήρια, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε περισσότερα συνεργεία για την αποτελεσματικότερη δράση.

Η πρώτη συνάντηση για την ενημέρωση των εθελοντών, την οργάνωση των ομάδων συλλογής αλλά και τη γνωριμία ανάμεσα στους παλιούς και νέους συνεργάτες, έχει οριστεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 στο γραφείο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως, όπου εδρεύει η Ομάδα Συμπαράστασης Κρατουμένων και Αποφυλακισμένων της Ι. Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης, την οποία πέρυσι ενισχύσαμε με ελαιόλαδο.

Περιμένουμε όσους έχουν όρεξη να προσφέρουν εθελοντικά αλλά και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν δημιουργικά στην κοινωνική δράση της ενίσχυσης όσων έχουν ανάγκη αξιοποιώντας τον ευλογημένο καρπό της Αττικής γης.

Για την Ομάδα Δράσης

Γεώργιος Β. Τσούπρας

Δρ. Θεολογίας-Καθηγητής

Σπάρτης 4 Αργυρούπολη

Τηλ. 2109926271-6937450659

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

www.eliestoudromou.wordpress.com

facebook: Ομάδα Δράσης Αργυρούπολης

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.