Η Γλυφαδιώτικη εταιρία που τίναξε στον αέρα τις εκλογές της ΝΔ




Ούτε site δεν είχε η εταιρία Infosolutions με έδρα τη Γλυφάδα (Αγίου Νικολάου 48) που είναι υπεύθυνη για το φιάσκο στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του parapolitika.gr

Στην εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ τα ρίχνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της “Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της”.

Πρόκειται βέβαια για μία εταιρεία που επέλεξε η ίδια η ΚΕΦΕ και έγινε μεγάλος ντόρος αλλά ας δούμε ποια πραγματικά είναι αυτή η εταιρεία και ποιοι έχουν συνεργαστεί ξανά μαζί της.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την εταιρεία του Δημήτρη Κουνιά που δημοσιεύθηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του περασμένου Σαββάτου :

Σε αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών του κόμματος είναι άγνωστη και η επιλογή της -ύστερα από εξέταση πολλών προσφορών- προκάλεσε αρκετά σχόλια και συζητήσεις, που αφορούσαν τη δυνατότητά της να αντεπεξέλθει σε ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο, στον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι ιδιαίτερα γνωστή, έχοντας μάλιστα περάσει από «εξετάσεις» εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Oπως αποκαλύπτουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η εταιρεία Infosolutions (Αθανάσιος Κλωνάρης-Ελένη Τυρμάκη Ο.Ε.), π ανέλαβε δύσκολες αποστολές την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Σαμαρά, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των στενών συνεργατών του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε αναλάβει, ύστερα από την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού (που υπέγραψε ο τότε προϊστάμενος του γραφείου Διοίκησης και Οργάνωσης του Μεγάρου Μαξίμου, Δημήτρης Κανελλόπουλος), την τεχνική υποστήριξη του Μεγάρου Μαξίμου και την προστασία της πρωθυπουργικής έδρας από επιθέσεις hackers. Μεταξύ άλλων, παρείχε συμβουλευτικές τεχνικές υπηρεσίες στο κεντρικό επιτελείο του κ. Σαμαρά, συντηρούσε και διαχειριζόταν τα υπολογιστικά συστήματα και τα δίκτυα και επίλυε προβλήματα καθημερινής λειτουργίας του δικτυακού εξοπλισμού.

Εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, η εταιρεία Infosolutions είχε αναλάβει και τις δικτυακές υποδομές του γραφείου του πρωθυπουργού στη Βουλή, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, υπό τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και στη συνέχεια υπό τον Δημήτρη Πτωχό, που στεγαζόταν στο κτίριο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχοντας δημιουργήσει μια «ομπρέλα» τεχνικής προστασίας. Η συμφωνηθείσα συνολική αμοιβή ανερχόταν στα 7.868 ευρώ, με ρήτρα εμπιστευτικότητας. «Η εταιρεία απαγορεύεται αυστηρώς να αποκαλύπτει εμπιστευτικές πληροφορίες που της δόθηκαν ή που η ίδια ανακάλυψε κατά την υλοποίηση του έργου και να κοινοποιεί στοιχεία, έγγραφα και πληροφορίες των οποίων λαμβάνει γνώση», αναφερόταν μεταξύ άλλων στο συμφωνητικό που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ίδια εταιρεία την περίοδο εκείνη είχε συνεργαστεί και με άλλο ένα πρόσωπο του στενού πυρήνα συνεργατών του κ. Σαμαρά. Συγκεκριμένα, είχε υπογράψει συμφωνητικό για την παροχή τεχνικής υποστήριξης στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας ήταν ο αρχιτέκτονας Αρης Ματιάτος, ο οποίος συνδέεται με προσωπική φιλία χρόνων με την οικογένεια Σαμαρά – κυρίως με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και τον αδελφό του, Αλέξανδρο. Η αμοιβή της Infosolutions για αυτό το έργο ήταν 2.000 ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους. Σημειώνεται ότι άλλη εταιρεία του κ. Αθ. Κλωνάρη (ΙΝΦΙΝΙΤΥ ΕΠΕ) είχε αναλάβει αυτό το έργο στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, με αμοιβή 4.496 ευρώ.

«Τελικά, στη Νέα Δημοκρατία όλα συνδέονται με έναν… γλυκό τρόπο», αναφέρει στέλεχος του κόμματος, που γνωρίζει την παλιά συνεργασία της εταιρείας των κ.κ. Κλωνάρη και Τυρμάκη με τη Νέα Δημοκρατία και το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο, το ίδιο στέλεχος δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι η προσφορά που κατέθεσε η εν λόγω εταιρεία για την ανάληψη του έργου διεξαγωγής των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ήταν η συμφερότερη οικονομικά για το κόμμα.

Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», η συνολική αμοιβή της εταιρείας Infosolutions αγγίζει τα 410.000 ευρώ, ενώ, αν γίνει επανάληψη των εκλογών , το κόστος θα φθάσει τα 430.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην κατασκευή ενός πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε εκλογέας στο κάθε εκλογικό τμήμα. Μέσω αυτού θα πιστοποιείται ότι ο κάθε εμφανιζόμενος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών που χρησιμοποιήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ θα γίνει η μετάδοση-επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η παρουσίασή τους.

Παράλληλα, η εταιρεία αναλαμβάνει τέσσερις ημέρες πριν από τις κάλπες να αποστείλει στους υπευθύνους των ΝΟΔΕ τις τερματικές συσκευές (tablets) και μια πλαστική κάρτα με μοναδικό, κρυφό κωδικό για τη διεξαγωγή των εκλογών. Στο ίδιο ποσό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός των συστημάτων ανάπτυξης εφαρμογών, η σύσταση και εκπαίδευση ομάδας υποστήριξης, η εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και η τηλεφωνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των εκλογών, η επιτόπια τεχνική υποστήριξη στα εκλογικά κέντρα στους 52 νομούς και η προμήθεια 2.500 tablets (αξίας περίπου 230.000 ευρώ).

Πάντως, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπήρχαν γκρίνιες για την επιλογή της εν λόγω εταιρείας, καθώς, όπως ανέφεραν κομματικά στελέχη σε συζητήσεις τους, «πρόκειται για προσωπική και όχι κεφαλαιουχική εταιρεία και, όπως είναι γνωστό, οι προσωπικές εταιρείες επιλέγονται ως νομική μορφή όταν πρόκειται για περιορισμένο κύκλο εργασιών», τονίζοντας τον προβληματισμό τους για τη δυνατότητα της Infosolutions να αντέξει μια τέτοια δύσκολη διαδικασία. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουμε προβλήματα πτώσης του δικτύου, όπως συνέβη στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, με αποτέλεσμα να ακουστούν τότε φωνές αμφισβήτησης της διαδικασίας», σημειώνει πρόσωπο που γνωρίζει τις σχετικές διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στις 23 Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί ομόφωνα, με τη συναίνεση των οχτώ εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, η ανάθεση της διενέργειας των εκλογών της ΝΔ από την εταιρεία Infosolutions.
Πρόκειται για μία ομόρρυθμη εταιρεία μηχανοργάνωσης με πελατολόγιο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια. Επιλέχθηκε διότι φέρεται να κατέθεσε την πιο συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά.
Οι εκλογές της 22ας Νοεμβρίου εξελίχθηκαν σε φιάσκο ολκής, και ξαφνικά όλοι άρχισαν να ψάχνουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για την εταιρεία που δεν ανταποκρίθηκε στα τεχνικά ζητήματα.
Πριν την ανάληψη του έργου από την Infosolutions, είχαν προηγηθεί κόντρες για το ζήτημα ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντρέα Παπαμιμίκο, πρόεδρο της ΚΕΦΕ και τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, τη σχετικά άγνωστη εταιρεία πρότεινε ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης της ΝΔ κ.Πέτσας, ο οποιος είχε αναλάβει τη θέση αυτή επί Σαμαρά.
Η εταιρεία επρόκειτο να λάβει μετά το “deal” 300.000 ευρώ. Συνολικά, το κόστος της διαδικασίας υπολογιζόταν περίπου στα 700.000 για την πρώτη Κυριακή και σχεδόν άλλα 150.000 για τον επαναληπτικό γύρο αν αυτός χρειαστεί.
Διευκρινίζεται ότι τα μέλη της ΚΕΦΕ ενημερώθηκαν για την όλη διαδικασία επιλογής της εταιρίας, που έγινε σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου και της οποίας οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν συμφωνηθεί και από τους οκτώ τεχνικούς συμβούλους – εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.
Η ανάδοχος των γαλάζιων εκλογών είχε εγγυηθεί πως όχι μόνο θα ήταν όλα έτοιμα για την 22η Νοεμβρίου αλλά θα είχε προλάβει και μία εβδομάδα νωρίτερα να κάνει και online τεστ για την επικείμενη καταμέτρηση ψήφων και την απαραίτητη εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν διπλοψηφίσαντες.
Μετά την αποτυχία διεξαγωγής της διαδικασίας, η ΚΕΦΕ έριξε την ευθύνη στην Infosolutions. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση:

“Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.
Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται”.
Μάλιστα η ΚΕΦΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας, κάνοντας μήνυση.
Η τελευταία εξέλιξη μετά την αναβολή, ήταν η συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τσιμάρα. Η εταιρεία υπέγραψε δήλωση αποδοχής ευθυνών και επιστρέφει την προκαταβολή που είχε λάβει από το κόμμα.
Το site της πάντως, βρίσκεται εκτός λειτουργίας:www.infosolutions.gr

ΠΗΓΗ: 247.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.