“Το αίμα είναι δανεικό στου καθενός το σώμα γι’ αυτό να το δωρίζουμε όσοι μπορούμε ακόμα” (VIDEO&EΙΚΟΝΕΣ)




(Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: Δέσποινα Ιωάννου – Άκης Μάνος)
Δανειστήκαμε τον τίτλο από τη μαντινάδα της Έρρικας Τσαγκαράκη που πήρε την πρώτη διάκριση σε διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.
Αφιερώνοντας 15΄από το χρόνο μας, μπορούμε να σώσουμε μια ζωή!
Αυτό έκαναν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο ισόγειο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλίμου (Αυξεντίου & Αριστοτέλους), για να δώσουν εθελοντικά αίμα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Στη μια αίθουσα πραγματοποιούνταν οι αιμοδοσίες και στην άλλη περίμεναν υπομονετικά οι πολίτες μέχρι  να έρθει η σειρά τους.

“Η συμμετοχή του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η αιμοδοσία, είναι υποχρέωση όλων μας και το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι να αφιερώσουμε 15΄από τη καθημερινότητά μας (όσο δηλαδή διαρκεί η διαδικασία), προκειμένου να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή.
Στόχος του δήμου μας και των κοινωνικών υπηρεσιών, είναι να γίνει γνώση στους ανθρώπους ότι η υπόθεση αυτή μας αφορά όλους και πρέπει να μας γίνει στάση ζωής, γιατί είναι μια ένδειξη ανθρωπιάς και μια απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.
Σκοπός μας από δω και στο εξής, είναι να αυξάνονται όλο και περισσότερο οι συμμετοχές του κόσμου στις εθελοντικές αιμοδοσίες και να το έχουν πλέον ως νοοτροπία και παιδεία ότι πρέπει να γίνεται για το καλό όλων μας”, τόνισε η Αντιδήμαρχος  Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ & Διαφάνειας, Αναστασία Σιμητροπούλου.
Ο Δημήτρης Δημάκης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε χαρακτηριστικά:
“Όλη αυτή την προσπάθεια στήριξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αιμοδοτών, ο Σύλλογος Αιμοδοτών “Εθελοντική Κοινωνική Αλληλεγγύη”, το Νοσοκομείο Ασκληπείο Βούλας  και φυσικά ο απλός κόσμος που βρέθηκε εδώ για να προσφέρει εθελοντικά αίμα, χαρίζοντας ζωή. Τους ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι πολίτες γιατί στις μέρες μας  υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα και μπορεί  κάποια στιγμή να βρεθούμε και εμεις σε αυτή τη θέση”.

Ο Βασίλης Κοντομήτρος, είναι φιλόλογος στο 1ο Θουκυδίδειο  Λύκειο Αλίμου και όπως μας λέει είναι εθελοντής αιμοδότης εδώ και 5 χρόνια, δίνει αίμα 2 φορές το χρόνο και αισθάνεται πάρα πολύ καλά όταν το κάνει, γιατί έτσι προσφέρει στο συνάνθρωπό του.
Το παρών έδωσαν επίσης, η προϊσταμένη  του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης, Αικατερίνη Γκίκα και ο Στράτος Αστεριάδης, εθελοντής αιμοδότης.

Ο καθηγητής Βασίλης Κοντομήτρος δίνει αίμα
Ο Στράτος Αστεριάδης δίνει αίμα
Η προϊσταμένη  του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης, Αικατερίνη Γκίκα, με την Αναστασία Σιμητροπούλου και τον Δημήτρη Δημάκη
Αναστασία Σιμητροπούλου – Δημήτρης Δημάκης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.