Σύλλογος Αμπελακίων Αλίμου: Αξέχαστες εμπειρίες από το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο Σύλλογος Αμπελακίων κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα παλιό όνειρό του. Επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη, και μάλιστα τις παλιές συνοικίες των Ελλήνων, εκεί όπου σμιλεύτηκε η παράδοση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Οι ομορφιές της Πόλης μάγεψαν τους Αλιμιώτες επισκέπτες, ενώ η συλλογική μνήμη πολλές φορές επανερχόταν και σκορπούσε ρίγη συγκίνησης. Κορυφαία στιγμή κατάνυξης η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Παναγιώτατο Βαρθολομαίο, που υποδέχτηκε θερμά τους εκδρομείς.
H επόμενη εκδρομή του συλλόγου θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου με προορισμό την Τιθορέα Φθιώτιδας.

Επισκεπτόμαστε την Ανω Τιθορέα που είναι κτισμένη στην είσοδο ενός φαραγγιού, στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 500 μέτρων. Πίνουμε καφέ στην χωμάτινη πλατεία του χωριού με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο. Κάνουμε βόλτα στο χωριό και στο φυσικό στολίδι του το μοναδικής ομορφιάς Αισθητικό Δάσος, με πλούσια βλάστηση από έλατα, βελανιδιές, κέδρα, κουμαριές και ποικιλία μανιταριών.
Επισκεπτόμαστε τις ιστορικές μονές Παναγίας Οδηγήτριας ή/και Κοιμήσεως Θεοτόκου (ανάλογα με την επισκεψιμότητα) λίγο έξω από την Τιθορέα. Επιστρέφουμε στο χωριό και γευματίζουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΜΕΧΡΙ 8/12/2015
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 07:00 πμ ΑΠΟ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στα γραφεία του Συλλόγου Αμπελακίων Αγ.Δημητρίου 68 (στον πεζόδρομο δίπλα από τη ΦΑΜΑΡ)

Ωρες λειτουργίας:

Πρωί: 10:00 – 12:00 από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη

Απόγευμα: 18:00 – 20:00 Δευτέρα και Παρασκευή

Σταθερό τηλ: 211-0122843, 211-0122844

Κινητό τηλ: 697-3086154

Στο τοπ 1 από το φωτογραφικό άλμπουμ της εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη: Ευανθία Ζουγανέλη – Στέλιος Αντωνάκης – Κωνσταντίνος Φαλιέρος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.