Ρέμα Πικροδάφνης: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Δούρου με τους δημάρχους
Ως ζωντανό οικοσύστημα και όχι ως αγωγός αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, θα αντιμετωπιστεί το ρέμα της Πικροδάφνη στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πλημμυρών. Μετά την ένταση των τελευταίων ημερών (παρέμβαση στο γραφείο της Δούρου από περιβαλλοντικούς φορείς, συνεντεύξεις τύπου και εκτενή δημοσιεύματα για τους κινδύνους που διατρέχει το ρέμα από τα έργα που θα γίνουν), σήμερα το πρωί, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας με τη συμμετοχή των δημάρχων Αγίου Δημητρίου (Μ. Ανδρούτσου), Ηλιούπολης (Βασ. Βαλασόπουλος), Π. Φαλήρου (Διον. Χατζηδάκης), Αλίμου (Ανδ. Κονδύλης).

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η απόφαση για τη σύσκεψη ήταν αποτέλεσμα σειράς διαβουλεύσεων των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών με τις δημοτικές αρχές, τις παρατάξεις, τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες. Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες πτυχές και εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που θέτει η επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας του Ρέματος της Πικροδάφνης, ενός μοναδικού ζωντανού οικοσυστήματος, υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα θέματα σχετικά με τα έργα για την προστασία, την ανάδειξη του ρέματος καθώς και την αντιπλημμυρική προστασία.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, καθώς έθεσε τα θεμέλια για την οριστικοποίηση των επόμενων βημάτων στη βάση εκείνων των περιβαλλοντικών προδιαγραφών που θα ενισχύουν το μοναδικό χαρακτήρα του ρέματος της Πικροδάφνης, τη διαχείριση και την αποκατάστασή του εντός του αστικού ιστού.
Από όλους τους μετέχοντες κρίθηκε σημαντικό ως πρώτο βήμα να προχωρήσει άμεσα η οριοθέτηση του ρέματος, που θα τεθεί εκ νέου σε διαβούλευση, προκειμένου να συμπεριληφθούν και νέα στοιχεία και να διορθωθούν σοβαρά τεχνικά λάθη μελετών του παρελθόντος, λαμβάνοντας υπόψη τη στοιχειώδη κοινωνική προσέγγιση του ζητήματος.
Στόχος η διασφάλιση της δυνατότητας εκτέλεσης των απαραίτητων παρεμβάσεων για την προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους, η διάσωση του ζωντανού αυτού οικοσυστήματος και η αντιμετώπισή του ως τέτοιου και… όχι ως κοινού αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επεισοδιακή η συνέντευξη τύπου για το ρέμα της Πικροδάφνης (VIDEO)

Περιφέρεια Αττικής για τα έργα στα ρέματα: “Ουδείς μπορεί να διεκδικεί το μονοπώλιο της οικολογικής ευαισθησίας”

Ρέμα Πικροδάφνης: Ο περιβαλλοντικός θησαυρός των νοτίων προαστίων (VIDEO)

Έτσι θα κάνουν το ρέμα της Πικροδάφνης;

Παρέμβαση στο γραφείο της Δούρου για τα ρέματα της Αττικής

Ρέμα Πικροδάφνης: Η χαρά του Βαλασόπουλου και η πίκρα των οικολόγων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.