Νέα Σμύρνη: Παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου (Δευτέρα 19 Οκτωβρίου)
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες την υλοποίηση ενός από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του, την ίδρυση Ψηφιακού Μουσείου με τίτλο “Η Σμύρνη των Δύο Ηπείρων, του Ελληνισμού και του Κόσμου“.

www.smyrnimuseum.gr

Σκοπός του Μουσείου είναι να φωτίσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ακμή και στον αφανισμό μετά από έναν λαμπρό πολιτισμό και στη δημιουργία από τις στάχτες ενός νέου κόσμου.

Η παιδεία, η πολιτική, η επικοινωνία και, γενικά, η δημόσια δράση, και οι τρόποι με τους οποίους η ίδια κοινωνία αναζητά την ταυτότητα της και δημιουργεί τις εικόνες που κληρονομεί για τον εαυτό της παρουσιάζονται ως συμβολές στην προσπάθεια αυτογνωσίας της δικής μας κοινωνίας στο παρόν και στο μέλλον
της.

Το έργο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και υλοποιείται από ομάδα στελεχών, ενώ έχει επιλεγεί χώρος περίπου 400 τμ κοντά στην κεντρική πλατεία και διαμορφώνεται με τρόπο ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες τα εκθέματα του με σεβασμό στην ιστορία και στους μουσειολογικούς κανόνες.

Το Μουσείο θα καλύψει όλες τις ιστορικές περιόδους από την προϊστορία μέχρι και σήμερα, με την παρουσία που έχουν οι κοινότητες αυτές στην Ελλάδα.
Προς την κατεύθυνση αυτή ως Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης θα θέλαμε να σας καλέσουμε να μας φέρετε υλικό (φωτογραφίες, βιογραφίες, βιβλία, κειμήλια, έργα τέχνης, τοπικό τύπο) που σχετίζεται με τη Νέα Σμύρνη των τελευταίων χρόνων ώστε με την ενεργή συμμετοχής σας να συνδιαμορφώσουμε το Μουσείο της πόλης μας.

Υπεύθυνος συλλογής του υλικού είναι ο Κος Κων/νος Καλογρίδης
Ώρες συγκέντρωσης του υλικού : Δευτ – Παρ / 10.00-14.00
Διεύθυνση: Eλ. Βενιζέλου 16, 7ος όροφος
Καταληκτική ημερομηνία : 15 Ιουνίου 2015

Ντοκουμέντο: Η Νέα Σμύρνη 65 χρόνια πριν

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.