Νεφελούδης: «Ίσως από εβδομάδα τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ…»
Στην αναμονή για ακόμα περισσότερες ημέρες θα μείνουν οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος, καθώς ούτε και αυτή την εβδομάδα θα εκταμιευθεί το απαιτούμενο βοήθημα σε 635.000 δικαιούχους, το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι θα δοθεί την Παρασκευή, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη να ομολογεί ότι υπάρχει θέμα με την εκταμίευση των κονδυλίων.

Χθες, ο γ.γ. του υπουργείου έλεγε στον ΑΝΤ1 ότι η καθυστέρηση στα οικογενειακά επιδόματα σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, τόνιζε ότι από την πλευρά του υπουργείου ήταν όλα έτοιμα και ότι μόλις θα υπήρχαν τα χρήματα να δίνονταν στους δικαιούχους.

Σε σημερινή επικοινωνία του newpost με το στέλεχος του υπουργείου, ο κ Νεφελούδης αποκάλυψε, επιβεβαιώνοντας την φημολογία περί δυσκολίας εκταμίευσης των επιδομάτων, ότι υπάρχει ζήτημα με τα κονδύλια.

Είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ημέρες να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας σε σχέση με τα οικογενειακά επιδόματα. Ωστόσο, υπάρχουν θέματα με την πληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ που έχουν πάει πίσω κάποια άλλα ζητήματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι έρχεται και τέλος του μήνα και υπάρχουν και οι συντάξεις.

Το προσπαθούμε να το λύσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μάλλον δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε την Παρασκευή, όπως είχε ειπωθεί, ίσως από την επόμενη εβδομάδα.

Υπογραμμίζεται ότι σήμερα, 20 Οκτωβρίου ηταν, σύμφωνα με το νόμο, η εκταμίευση της δόσης της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος, όμως από τους 635.000 δικαιούχουςμόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. 

Οι υπόλοιποι 400.000 πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη. 

Να σημειωθεί ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

 Μαρία Μπακοπούλου -newpost.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.