Ηλιούπολη: Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου (15/10/15)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σημαντικές αποφάσεις βελτιωτικών έργων, αλλά και εμπέδωσης μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Ηλιούπολης κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε για 6η συνεχόμενη χρονιά να μην προχωρήσει σε ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ στα τέλη και τους φόρους που εισπράττει από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Το δημοτικό συμβούλιο έκρινε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό μέσω της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου που έχει γίνει και να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση αλλά αντιθέτως να  υπάρξει στοχευμένη μείωση ή και πλήρης απαλλαγή για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Έτσι αποφασίστηκε η μείωση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για εμποροπανηγύρεις κατά 10€/τ.μ. και πλήρης απαλλαγή από τα Ανταποδοτικά Τέλη για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. όπως: πολύτεκνοι δημότες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ΑμεΑ με αναπηρία από 67%  και άνω και άποροι δημότες, όπως αυτοί καταγράφονται από την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.
Το συνολικό ποσό των απαλλαγών που αποφασίστηκαν, ξεπερνούν το 1,5%, των εσόδων από τα Δημοτικά Τέλη.
Δεύτερη μεγάλη απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου σύμφωνα με το Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α’ 85). Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα εποπτεύεται από επιτροπή διαχείρισης στην οποία εκπροσωπούνται αναλογικά, οι δημοτικές παρατάξεις και η οποία υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο, στην οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. Η οικονομική επιτροπή αφού εγκρίνει με απόφασή της το διαχειριστικό απολογισμό θα αναρτά την απόφαση της στην ιστοσελίδα του Δήμου για πλήρη διαφάνεια.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν σε όσους καθίστανται δικαιούχοι:
Τυποποιημένα τρόφιμα
Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας
Είδη βρεφανάπτυξης
Είδη ένδυσης κλπ.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου Ηλιούπολης, ώστε να καταστεί εφικτή, η με αξιοπρεπείς όρους επανένταξη και επανασύνδεση τους με τον κοινωνικό ιστό.
Στο ίδιο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, το Δ.Σ. έλαβε απόφαση για τηνοικονομική στήριξη απόρων οικογενειών της Ηλιούπολης που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.
Στην κατεύθυνση της κοινωνικής συνοχής βρίσκεται και η απόφαση του Δ.Σ. να συνεχιστεί ακόμη πιο πλούσιο το προγράμματα «Δια Βίου Μάθησης». Ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της Ηλιούπολης νεαρότερων αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών είτε να βελτιώσουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους στον ανταγωνισμό εργασίας, είτε να γνωρίσουν νέα ενδιαφέροντα γνωστικά πεδία στον ελεύθερο χρόνο τους.
Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε όμως και σημαντική απόφαση, ο Δήμος να περιφράξει και να προστατεύσει τους εκτεθειμένους δημόσιους χώρους, που κινδυνεύουν ή διεκδικούνται από ιδιωτικά συμφέροντα.
Επίσης έλαβε απόφαση για την προμήθεια πινακίδων και άλλων υλικών για την σήμανση στους δρόμους και την προστασία και την ασφάλεια των πεζών.
Στις αποφάσεις περιλαμβάνονται και η συνέχιση της διαμόρφωση των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων με το εργατικό δυναμικό του δήμου.
Έτσι, ο Δήμος Ηλιούπολης μέσα σε ένα δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον, αξιοποιώντας την οικονομική εξυγίανση που κατόρθωσε να επιτύχει, συνεχίζει με αμείωτη ένταση να υλοποιεί τους στόχους του, απλώνοντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους δημότες, αλλά και μεριμνώντας για την διατήρηση και αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και την ασφάλεια των πολιτών σ’ αυτούς.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.