Δήμος Αλίμου: Ποια είναι τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αλίμου, ξεκινά για τη σχολική χρονιά 2015-2016 η κατάθεση αιτήσεων από ενδιαφερόμενους γονείς μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Δικαιούχοι είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Αλίμου, που οι οικογένειές τους πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η διδασκαλία γίνεται από εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές της Β’/βάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα μαθημάτων και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές που εμφανίζουν δυσκολίες στη μαθησιακή διαδικασία.

Το Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες σε σχολικές αίθουσες του 1ουΛυκείου Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου) για τους μαθητές του Κάτω Καλαμακίου, και σε σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19) για τους μαθητές του Άνω Καλαμακίου.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο κατατίθενται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου (Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου 12, 4ος όροφος) και είναι τα εξής:

  • Αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο / Δήλωση των μαθημάτων που ο μαθητής επιθυμεί να παρακολουθήσει
  • Απλή φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
  • Απλή φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος
  • Έκθεση κοινωνικής έρευνας (όπου απαιτείται) και δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την ένταξη σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (πολυτεκνία, ανεργία, ΑμεΑ, μονογονεϊκή οικογένεια κ.λπ.).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε τηλεφωνικά στο 210 9883140 ή με fax στο 210 9853580 (Δ/νση Κοινωνικής Αντίληψης), είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο loukiamel@gmail.com (Λουκία Μελισσαράτου) ή στο socialservices@alimos.gr (Δ/νση Κοινωνικής Αντίληψης). Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία.

 

       H Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

 

ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.