Ανδρέας Κονδύλης: “Οι δήμαρχοι του πρώην αεροδρομίου πρέπει να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό”
“Θα προτείνω να ζητήσουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα του πρώην αεροδρομίου, στο Ελληνικό”, είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε την περασμένη Τρίτη (27 Οκτωβρίου), ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

“Διαβάσατε όλοι τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τις οποίες «ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τα νότια προάστια, δεν μπορεί να μην γνωρίζουν οι δήμαρχοι των πόλεων που συνορεύουν με το πρώην αεροδρόμιο, τι ακριβώς θα γίνει στις εγκαταστάσεις.

Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης αλλά πρέπει να έχουμε και λόγο για την αξιοποίηση. Στο παρελθόν είχαμε ζητήσει συνάντηση με την πρώην υπουργό κυρία Βαλαβάνη, αλλά δεν είχε δεχτεί να μας δει.

Θα προτείνω στους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό. Δεν είναι δυνατό να σφυρίζουμε αδιάφορα και να γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη μας”

O Aνδρέας Κονδύλης είπε ότι πρέπει σύντομα να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το Ελληνικό.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ανδρέας Κονδύλης: “Οι δήμαρχοι του πρώην αεροδρομίου πρέπει να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό”

 • 18/02/2016 at 11:59 πμ
  Permalink

  Η εν λόγω “επένδυση” όπως αναφέρεται είναι επιτάχυνση της ολικής καταστροφής του Λεκανοπεδίου της Αθήνας. Επειδή, σε συνθήκες έντονων κλιματικών αλλαγών και με δυσοίωνες προοπτικές για την επιβίωση στο μέλλον των πολιτών στην πόλη, εμείς, η πολιτεία και οι δήμαρχοι αντί να προσπαθήσουμε να ανατάξουμε αυτή την κατάσταση και να επανασχεδιάσουμε τις τσιμεντουπόλεις μας να αντέξουν στις δυσοίωνες συνθήκες που είναι ήδη εδώ….μελέτη της ΤτΕ αναφέρει ότι σε 20 χρόνια, δηλαδή έως το 2031 η Αθήνα θα είναι μη βιώσιμη πόλη με μέση θερμοκρασία 44 βαθμούς κελσίου…..Αντίθετα ερωτώ είναι δυνατόν να δρομολογήσουμε συνειδητά μια τέτοια μη αναστρέψιμη καταστροφή σε βάρος των γενιών για κάποιες δήθεν θέσεις εργασίας (υπόσχονται 50.000 θέσεις εργασίας όσες και ο Βόλος που έχει βιομηχανική περιοχή….και αποσιωπώντας ότι εντωμεταξύ θα χαθούν χιλιάδες άλλες θέσεις εργασίας στις όμορες αγορές, τα ξενοδοχεία ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, από τα μολλ που θα λειτουργήσουν στο Ελληνικό…έχουμε εμπειρία τι έπαθαν οι αγορές στον Άγιο Δημήτρη, Δάφνη και Μαρούσι).
  Δηλαδή για ένα δύο νεκροταφεία, τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις μπίζνες διαφόρων στις παραλίες των δήμων μας, εμείς θα γίνουμε οι νεκροθάφτες των γενιών;;;; οι περισσότεροι από μας δεν θα ζούμε ίσως τότε….όταν οι γενιές των Ελλήνων θα μας φτύνουν για την καταστροφή της πόλης τους ….και μάλιστα αυτής της πόλης που γέννησε την Δημοκρατία….και που αντίστοιχα εργολαβικά και δήθεν επενδυτικά συμφέροντα από το 50 την έφεραν να είναι μια τσιμεντένια μάζα σήμερα….
  Θα κάνουμε τα ίδια λάθη με τους ίδιους ιδιοτελείς στόχους και σκοπούς;;;
  Ας δούμε όμως μήπως η θυσία της Ιφιγένειας γίνεται για την αποπληρωμή του χρέους γιατί έτσι μας λένε, έτσι κουνάνε το χέρι τους απ’ έξω και έτσι μας επιβάλλουν τελικά….
  Για να δούμε: Άραγε, η πώληση του Ελληνικού εξυπηρετεί την απομείωση του επονείδιστου χρέους της χώρας; Το εγχείρημα, όπως έχει δρομολογηθεί, δεν φαίνεται να ικανοποιεί ούτε αυτήν την απαίτηση των δανειστών. Επειδή, η έκταση (6.204 στέμματα) του Ελληνικού πωλείται στην Lamda Development (Λάτση) μόλις 915 εκ. ευρώ σε βάθος 10 χρόνων, δηλαδή 426 εκ. ευρώ σήμερα (ήτοι, καλύπτει μόλις το 0,01 % του χρέους). Επιπλέον, και η πολιτεία για να το παραδώσει «καθαρό» στον «επενδυτή» θα αναγκαστεί να ξοδέψει κάποια δις ευρώ (περίπου 2,1 δις σύμφωνα με τη μελέτη του ΕΜΠ) τα οποία μάλλον θα θέλουν οι γνωστοί κύκλοι θα θέλουν εκ νέου να δανειστούμε! Ενώ, Τόσο το Τ.Ε.Ε. όσο και οι δύο εμπειρογνώμονες που όρισε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών εκτιμούν την αξία της εν λόγω έκτασης κατά 2,5 με 5 φορές μεγαλύτερη των 915 εκ. Ευρώ σήμερα.
  Προς τι λοιπόν μια πώληση τόσο ασύμφορη η οποία επιπροσθέτως δεν καλύπτει τον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιείται; Γιατί χαρίζουμε μια έκταση σημαντική για την επιβίωση των Ελλήνων; Γιατί διαιωνίζουμε την αποικία χρέος στην οποία μας έχουν υποβάλλει;
  Ενημερώνουμε ότι Έλληνες πολίτες έχουν καταθέσει αναφορά σχετικά με σοβαρές παραβιάσεις Διεθνών και Κοινοτικών Συνθηκών, Συμβάσεων και Οδηγιών που αφορούν στην όλη διαδικασία (Νόμοι, Διαδικασία Διαγωνισμού, Σχέδιο σύμβασης κ.α.) ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, Αγίου Κοσμά και παράκτιας ζώνης. Γι αυτό ζητείται από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η ακύρωση κάθε πράξης που συντελέστηκε σε συνέχεια του Ν. 4062/2012 και ειδικότερα η ακύρωση όλης της διαδικασίας του διαγωνισμού καθώς και του σχεδίου σύμβασης που εκδόθηκε και δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από την βουλή για την κύρωσή της.
  Επειδή κάποιοι από μας φυλάμε Θερμοπύλες….

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.