Αυτός ο τόπος θα συνεχίσει την παράδοσή του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Για άλλη μία χρονιά, ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», διοργάνωσε τη Γιορτή Τσικουδιάς, τα «ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ» στις 26/09/2015, όπου έγινε αναπαράσταση της απόσταξης με καζάνι τσικουδιάς και τιμήθηκε από πλήθος κόσμου.
Η βραδιά ήταν ζεστή, το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί, με τη φωνή του Γιάννη Κακλή τη λύρα του Παντελή Δερμιτζάκη με το συγκρότημά τους. Ο κόσμος δοκίμασε γεύσεις της πατρίδας μας, όπως κρητικό πιλάφι με γίδα, ντάκους, τσικουδιά, κρασί.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλέα Μανωλαράκη και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ενώ η Πρόεδρος ευχαρίστησε τα 50 και πλέον μέλη και φίλους του Συλλόγου που εργάστηκαν για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και τους Χορηγούς, που στήριξαν με την υλική και οικονομική συνδρομή τους την εκδήλωσή μας. Ευχαρίστησε επίσης το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.
Το χορό ξεκίνησαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου μας, παιδικό και ενηλίκων, που δίδαξε ο χοροδιδάσκαλος Μωραΐτης Γρηγόρης. Τα κοπέλια και οι κοπελιές, έδειξαν με τη χάρη και λεβεντιά τους, την ψυχή της Κρήτης! Ο Συρτός, ο μαλεβιζώτης και το πεντοζάλι, έκαναν τον Άλιμο να μοιάσει Κρήτη! Τα συγκροτήματα καταχειροκροτήθηκαν και το γλέντι μας ξεκίνησε και συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα, με αμείωτο κέφι.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλίμου, ο Αντιπρόεδρος του Τριφύλλειου Ιδρύματος, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλίμου, ο π. Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων, αντιπροσωπείες Κρητικών Σωματείων των Δήμων, Αγίου Δημητρίου, Νέας Σμύρνης, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Βουλιαγμένης και Σαλαμίνας.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, να βλέπεις μια πίστα γεμάτη, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία από νέους, να χορεύουν με κέφι και ζωντάνια τους παραδοσιακούς Κρητικούς Χορούς. Αυτές είναι οι στιγμές που λες με σιγουριά μέσα σου «Συνεχίζουμε. Αυτός ο τόπος θα συνεχίσει την παράδοσή του. Δεν έχει να φοβάται τίποτα». Ο χορός και το γλέντι, συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.