Ο Αστέρας Βουλιαγμένης σέρνει τον χορό των ιδιωτικοποιήσεων




Το ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη ιδιωτικοποίηση που θα προχωρήσει. Το ραντεβού ανάμεσα στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τον επενδυτικό όμιλο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», έχει ήδη κλείσει για το τέλος Σεπτεμβρίου και όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δώσουν τα χέρια.

Το «αγκάθι» είχε προκύψει από την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ για τα σχέδια που προέβλεπαν 100 νέες μεζονέτες σε δασική έκταση και πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Η συμφωνία, που βασίστηκε στην πρόταση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, προβλέπει να κατασκευαστούν 12-13 μεζονέτες, όπως άλλωστε προβλέπει το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής, με διατήρηση του αρχικού τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ.

Το τουριστικό ακίνητο ανήκει κατά 85,35% στην Εθνική Τράπεζα και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Αστήρ Παλάς», «Ωρίων» και «Ναυσικά».

Το 4,64% ανήκει σε θεσμικούς φορείς και το 10,1% σε ιδιώτες. Στο Δημόσιο ανήκει έκταση 300 στρεμμάτων, όπου έχει χτιστεί το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» που δεν λειτουργεί, καθώς και η παράκτια ζώνη καλύπτει 2.350 στρέμματα και σε αυτή βρίσκονται η μαρίνα, οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου και η πλαζ της Βουλιαγμένης.

Οι μετοχές του έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, που είχε την ευθύνη του διαγωνισμού και ολοκληρώθηκε πριν από ένα χρόνο. Η συμφωνία προβλέπει μεταβίβαση του 90% των μετοχών στην Apollo Investment Hold Co, θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund, στην οποία πλειοψηφικά πακέτα έχουν κρατικές εταιρείες του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, ενώ μικρό ποσοστό ανήκει στην τουρκική Dogus.

Χαρά Τζαναβάρα – efsyn.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.