Ο Άλιμος τίμησε την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Δέσποινα Ιωάννου)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο.

Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ.κ.Συμεών, αλλά και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Παροναξιάς κ.κ. Καλλίνικου, πλήθος πιστών προσκύνησαν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας και ακολούθησαν τη λιτάνευση της, υπό τους χριστιανικούς ύμνους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος  Ανδρέας Κονδύλης, οι αντιδήμαρχοι Αναστασία Σιμητροπούλου, Δημήτρης Δημάκης, Αρτέμης Καραμολέγκος και Ευδοξία  Δουδωνή, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώτα Προυντζοπούλου, ο τέως  δήμαρχος Θάνος Ορφανός και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Παραβρέθηκε ακόμη και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μαζί με τον Ανδρέα Κονδύλη, νωρίτερα, είχε εγκαινιάσει το ΚΕΠ Υγείας Αλίμου, στο Άνω Καλαμάκι.
Ο Ναός μας, φέρει το όνομα της Παναγίας της Μυτριδιώτισσας προστάτιδος και πολιούχου της νήσου των Κυθήρων. Η ονομασία Μυρτιδιώτισσα, ως προσωνύμιο της Παναγίας μας, προέρχεται από την εικόνα που βρέθηκε στα Κύθηρα ανάμεσα σε μυρτιές.
Από εκεί οι Κυθήριοι του Αλίμου έφεραν τη παράδοση και διέδωσαν τη τιμή στη Παναγία την επονομαζόμενη και Μυρτιδιώτισσα.
Η Χάρη της γιορτάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου γιατί κατά την Κυθηραϊκή παράδοση η εικόνα βρέθηκε εκείνη τη μέρα και επίσης τότε έγινε και το θαύμα της θεραπείας  του παράλυτου καθώς εκείνος προσευχόταν στη Χάρη της μέσα στο Ναό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.