Διονύσης Χατζηδάκης: “Σκεφτείτε μια μητέρα με τρία παιδιά να γίνεται μούσκεμα από τη βροχή” (VIDEO)




Συγκινητική είναι η  κινητοποίηση του κόσμου, για τους 250 πρόσφυγες, αφού μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες σακούλες με ρούχα και τρόφιμα γέμισαν τις αίθουσες του Τάε Κβο Ντο. Στον χώρο υπάρχει κλιματισμός, υποδομή από ντους, WC , κλπ. Παρόλα αυτά οι ανάγκες για ξηρά τροφή, νερό, παπούτσια και είδη υγιεινής είναι μεγάλες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που μπορείτε να βοηθήσετε στο συντονισμό της προσπάθειας επικοινωνήστε στο 6979292509

“Περάσανε μια νύχτα μέσα στη βροχή με μουσαμάδες, είχαν μωρά, τα είχαν σκεπάσει μέχρι και με στρωματάκια¨είπε στο naftemporiki.gr, μια κυρία που πήγε στο  κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο με το σύζυγό της

“Σκεφτήκαμε να μαζέψουμε πράγματα τα οποία είναι πολύτιμα για αυτούς, για εμάς μια υπερβολή και ήρθαμε να τα φέρουμε. Εγώ προσωπικά έβαλα τα κλάματα βλέποντας τις εικόνες στην πλατεία Βικτωρίας”.

Διονύσης Χατζηδάκης δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου:

“Χτες το βράδυ περίπου στις 23:15 , με ειδοποίησαν ότι θα έρθουν πρόσφυγες. Όντως ήρθαν τρία αυτοκίνητα με οικογένειες που σκοπό έχουν να τους προφυλάξουν από τη συνεχή και καταρρακτώδη βροχή. Σε δυο τρεις μέρες, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα φύγουν γιατί είναι οικογένειες με παιδιά.Συμπαραστεκόμαστε σε όλη αυτή την προσπάθεια, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι λαθρομετανάστες, είναι πρόσφυγες που έχει ταυτοποιηθεί η ταυτότητά τους.

Όταν θα φύγουν από εδώ θα πάνε στο σταθμό Λαρίσης για να φύγουν για την Ευρώπη. Χρησιμοποιούμε τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις λόγω ανθρωπιστικής ανάγκης. Σκεφτείτε μια μητέρα με τρία παιδιά να γίνεται μούσκεμα από τη βροχή”.

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου αγκάλιασε τους πρόσφυγες

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.