Ανοίγει για τους πρόσφυγες το γήπεδο μπάσκετ Ελληνικού
Ανοίγει και το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ στο Ελληνικό για την προσωρινή φιλολξενία τουλάχιστον 500 προσφύγων και μεταναστών, με κοινή απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και κατόπιν άδειας του φορέα διαχείρισης των ολυμπιακών ακινήτων.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία και δευτερου χώρου φιλοξενίας στα πρότυπα του Ελαιώνα εντός Αττικής, καθώς και στη Σϊνδο προκαλώντας όμως έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότσηστο ethnos. gr, ο οποίος έιπε ότι μάθαμε thnι πρόθεση του υπουργείου για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή μας από την τηλεόραση.

«Περιμένω ακίομα συνάντηση με τον κ. Μουζάλα για να ενημερωθώ σχετικά αλλά πρέπει να τονίσω ότι ο χώρος που έχει υποδειχθεί για την κατασκευή του καταυλισμού είναι ο πλέον ακατάλληλος γιατί πρόκειται για παλιό εργοστάσιο πάνω σε αγωγό πετρελαίου που με την πρώτη μπόρα όπως συνέβη και προχθες πλημμυρίζει», σημείωσε.

«Ολα αυτά εφόσον βρεθούμε προ τετελεσμένων θα σταθούμε αλληλέγγυοι στο δράμα των πρσφύγων βοηθώντας όπως μπορούμε με τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Πολύ φοβούμαι όμως ότι όπως συμβαίνει στη χώρα μας θα επιβεβαιωθεί η ρήση ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», κατέληξε.

Μιχάλης Λαγάνης – ethnos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.