Άλιμος: Λίγο πριν από το πρώτο κουδούνι




Με προγραμματισμό και με προσεκτική δουλειά, ετοιμάζονται τα σχολεία της πόλης μας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Μπορεί να μην έχουν τελειώσει ακόμα όλες οι εργασίες (πήγαν πίσω με το δημοψήφισμα και τα capital control), αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια να διορθωθούν τα προβλήματα. 

Ήδη έχουν τοποθετηθεί προβολείς για καλύτερη ασφάλεια κατά τη διάρκεια της νύχτας, παγκάκια, τα οποία τηρούν προδιαγραφές iso για τα χρώματα που έχουν, κουφώματα και ασφάλειες σε παράθυρα, κάδοι απορριμάτων και προστατευτικά γύρω απ΄όλες τις μπασκέτες (είναι στο πρόγραμμα να ανανεωθούν και τα φιλέ).

Να σημειωθεί ότι για όποια εργασία γίνεται σε κάθε κτίριο, υπάρχει συνοδευτική μελέτη αλλά και πιστοποιήσεις από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.Έχουν καθαριστεί όλα, έχουν βαφτεί αίθουσες και έχει γίνει κλάδεμα δέντρων μέσα και έξω από τους χώρους που βρίσκονται τα σχολεία.

Στα νηπιαγωγεία τοποθετήθηκαν προτζέκτορες, υπολογιστές, τηλεοράσεις και παιχνίδια όπου χρειάστηκαν. Διορθώθηκαν πατώματα, στέγαστρα και έγιναν μονώσεις ώστε να υπάρχει καλύτερη απόδοση της ζέστης το χειμώνα.

Γύρω απ΄όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης, τοποθετήθηκε σηματοδότηση στο οδόστρωμα( stop & σήμα σχολείου), για την καλύτερη ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των γονιών. Σε κάποια κτίρια διορθώθηκαν οι τουαλέτες και τα κυλικεία.
Οι εργασίες συνεχίζονται.

(Ρεπορτάζ: Δέσποινα Ιωάννου – Φωτογραφίες: Άκης Μάνος)

Τοποθετήθηκε σηματοδότηση στο οδόστρωμα( stop & σήμα σχολείου),
Παγκάκια και φυτά μεταφέρονται στα σχολεία
Πριν...
Και μετά...
Προβολείς για την ασφάλεια των σχολείων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.