300 μερίδες φαγητό και ρούχα για τους πρόσφυγες




(Μαρία Ανδρούτσου – δήμαρχος Αγίου Δημητρίου)

Σήμερα το πρωί με την αντιδήμαρχο κ. Καντζέλη επισκεφθήκαμε το χώρο προσωρινής φιλοξενίας 500 περίπου προσφύγων στο Ελληνικό και είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη κ.Καπάταη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Ευσταθιάδη και άλλους εθελοντές γιατρούς και πολίτες που υποστηρίζουν το όλο εγχείρημα.
Έχοντας επισκεφθεί το πρωινό της Κυριακής το χώρο του Ταεκβοντό, όπου όλοι κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανταποκριθούν στις δυσκολίες διαχείρισης του πολύ μεγάλου αριθμού των προσφύγων, σήμερα ένιωσα ότι “κάτι αλλάζει”!
Σε ένα χώρο καθαρό, ευάερο, ευήλιο, με τις αναγκαίες εγκαταστάσεις υγιεινής (wc, μπάνια) βρήκαν προσωρινό καταφύγιο 500 περίπου ξεριζωμένοι Ασιάτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά και νέοι. Βρήκαν μια ήσυχη γωνιά να ξαποστάσουν, να πάρουν δυνάμεις για να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς. Σ’ αυτή τους την σύντομη διαμονή, με τις υποτυπώδεις αλλά ανθρωπίνως αποδέκτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν σε χρόνο dt, πλύθηκαν, προμηθεύτηκαν ρούχα, παπούτσια, σκεπάσματα, έφαγαν, ξεκουράστηκαν, κοιμήθηκαν, τους είδαν εθελοντές γιατροί, κυρίως παιδίατροι. Κι όλα αυτά με την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Δήμοι), της κοινωνίας των πολιτών, οργανωμένων και μεμονωμένων εθελοντών που προσέτρεξαν αθόρυβα, διακριτικά, στοχευμένα, να βοηθήσουν.
Η ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όχι μόνο κατέχει το θέμα, αλλά δρα γρήγορα και αποτελεσματικά.
Από αύριο ενώνουμε και τις δικές μας δυνάμεις στην προσπάθεια που γίνεται εκεί στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Χοκευ. Θα παρασκευάσουμε στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου μας 300 μερίδες φαγητού και θα τις μεταφέρουμε μαζί με είδη από τη Δημοτική μας Ιματιοθήκη που χρειάζονται (υλικά μιας χρήσης, παιδικά παπούτσια και κουβέρτες).
Είμαι σίγουρη ότι όλοι οι γειτονικοί Δήμοι μαζί με την Περιφέρεια θα μπορέσουμε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, να αποδείξουμε ότι εδώ στα νότια περισσεύει η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η αγωνιστικότητα! “Σαν έτοιμοι από καιρό” διώχνουμε τα μαύρα σύννεφα του φόβου για τον ξένο, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα, ξορκίζουμε το κακό του ρατσισμού, κι ενώνουμε τη φωνή μας με την κραυγή των αθώων θυμάτων ενός καλά στημένου γεωπολιτικού βρώμικου παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα στην εγγύς μας Ανατολή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.