Βάρκιζα: «Άνοιγαν» αυτοκίνητα στην παραλία – Εξιχνιάστηκαν 22 διαρρήξεις!
Την είδηση δημοσίευσε το anassa-police.blogspot.gr, το site της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.).

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Βάρης, χρησιμοποιώντας τα δικά τους αυτοκίνητα, κατάφεραν ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, δύο διαρρήκτες οι οποίοι τον τελευταίο καιρό είχαν ανοίξει 22 αυτοκίνητα.

Μεγάλη επιτυχία από τους συναδέλφους του T.A. Βάρης – Σύλληψη δύο δραστών για κλοπές σε οχήματα

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό στην οικογένεια τις ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα στις θεωρητικά «μικρές» υπηρεσίες είναι κοινό μυστικό.

Σε αρκετές Υπηρεσίες δε, και κυρίως στα Τμήματα Ασφαλείας, το προσωπικό δεν επαρκεί, λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, ενώ υπάρχουν ελάχιστα λειτουργικά οχήματα, λόγω του κόστους επισκευής τους και την γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα μας.

Παρόλα αυτά, ακόμη και όταν τα μέσα δεν υπάρχουν, αλλά περισσεύει ο επαγγελματισμός, η όρεξη για δουλειά και η μεθοδικότητα, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις, έρχονται σπουδαία αποτελέσματα στον τομέα της αστυνόμευσης και της τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία.

Οι συνάδελφοί μας, του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης, μίας υπηρεσίας επιφορτισμένης εκτός των άλλων και με πολλές επιπλέον δραστηριότητες λόγω της αυξημένης κίνησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή της Βάρκιζας λόγω των παραλιών, κατάφεραν να σημειώσουν ακόμη μία επιτυχία για την Υπηρεσία, καθώς εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και μεράκι και κατόπιν πολύωρων επιχειρήσεων κατόρθωσαν να συλλάβουν δύο άνδρες οι οποίοι είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές, για διακεκριμένες κλοπές από αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα εδώ και αρκετές ημέρες οι συνάδελφοι μας χρησιμοποιώντας τα δικά τους οχήματα και αφιερώνοντας πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο κατόρθωσαν να συλλάβουν εχθές 30/08/2015 επ’ αυτοφώρω δύο άνδρες, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό προέβαιναν στη συστηματική διάρρηξη οχημάτων στους χώρους στάθμευσης της παραλίας της Βάρκιζας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες είχαν τελέσει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα 22 διαρρήξεις οχημάτων στην περιοχή.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης οι οποίοι με όρεξη για δουλειά και πολύ προσωπικό χρόνο και κόστος κατάφεραν με την επιτυχία τους αυτή να διατηρούν ψηλά το αίσθημα της ασφάλειας της κοινωνίας και να κάνουν τους υπόλοιπους συναδέλφους μας περήφανους !!

Οι επιτυχίες αυτές τονίζουν ταυτόχρονα και την ανάγκη για άμεση ενίσχυση αυτών των Υπηρεσιών τόσο με τα απαραίτητα μέσα (οχήματα κτλ) αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό για να μπορεί ο Έλληνας Αστυνομικός να εκτελεί την υπηρεσία του στα χρονικά όρια που ορίζει ο Νόμος και απερίσπαστος από άλλα υπηρεσιακά προβλήματα που προκύπτουν λόγω των ελλείψεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για διαρρήξεις-κλοπές από οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε χώρους ελεύθερης στάθμευσης πλησίον πλαζ και καταστημάτων στη παραλιακή ζώνη της Νοτιοανατολικής Αττικής

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι δύο (22) περιπτώσεις

Συνελήφθησαν στις 30-8-2015 το μεσημέρι στην περιοχή της Βάρκιζας, από αστυνομικούς του Τ.Α. Βάρης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 58 ετών για διαρρήξεις- κλοπές από οχήματα.

Ειδικότερα, από το Τ.Α. Βάρης συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, για την πρόληψη και την αποτροπή διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα που είναι σταθμευμένα σε χώρους ελεύθερης στάθμευσης πλησίον πλαζ και καταστημάτων στην παραλιακή ζώνη.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί της παραπάνω ομάδας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο προαναφερόμενους ημεδαπούς, οι οποίο λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε χώρο ελεύθερης στάθμευσης πλησίον οργανωμένης πλαζ στην περιοχή της Βάρκιζας.

Όπως προέκυψε, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τ.Α. Βάρης, οι συλληφθέντες το τελευταίο τρίμηνο μετέβαιναν, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 58χρονου, σε ελεύθερους χώρους στάθμευσης στην παραλιακή ζώνη, παραβίαζαν τις πόρτες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, προσωπικά έγγραφα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει είκοσι δύο (22) διαρρήξεις-κλοπές από οχήματα στην παραλιακή ζώνη από Βάρκιζα έως Άλιμο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.