«Κύπελλο Καστελλόριζο 2015» – Zητούνται εθελοντές γιατροί
Σε εθελοντική συμμετοχή στις κοινωνικές δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Καστελλόριζο στο πλαίσιο του Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας που διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο ακριτικό νησί, καλούνται οι γιατροί που δραστηριοποιούνται ή διαμένουν στο Δήμο μας.

Ο Δήμος έχει προγραμματίσει να μεταβούν στο Καστελλόριζο ιατροί και νοσηλευτές, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να υποβληθούν σε εξετάσεις προληπτικής ιατρικής τις ημέρες του αγώνα, δηλαδή από τις 7-9 Σεπτεμβρίου. Στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, για να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να κάνουν όσο γίνεται πληρέστερες εξετάσεις.

Όσοι ιατροί ενδιαφέρονται, μπορούν να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], τα στοιχεία του ς, την ειδικότητα τους και μια σύντομη περιγραφή των εξετάσεων που μπορούν να πραγματοποιήσουν εκεί, μέχρι την Πέμπτη 20 Αυγούστου.

Πληροφορίες: 213 2020135 – 6977283156

Συνέντευξη τύπου για την αναγγελία του «Διεθνούς Αγώνα Ιστιοπλοΐας Ακριτικών Νησιών –Κύπελλο Καστελλόριζο 2015» πραγματοποίησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015, στο Δημαρχείο Βούλας.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος της πόλης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μίλησε στους εκπροσώπους τύπου, τονίζοντας τη σημασία των αγώνων και ξεκαθαρίζοντας τους λόγους για τους οποίους έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η αρχική σκέψη ήταν ο Δήμος να θεσπίσει έναν διεθνή αγώνα στην περιοχή του, όμως έτσι δεν θα πετυχαίναμε όλους τους στόχους. Αυτοί οι στόχοι, έχουν να κάνουν με την δυνατότητα για ανάδειξη ξεχασμένων περιοχών της Ελλάδας. Επιλέξαμε το Καστελλόριζο, επειδή είναι μια περιοχή που θέλει δημοσιότητα με θετικό πρόσημο και μια περιοχή πάντα επίκαιρη για εθνικούς και πολιτικούς λόγους. Δεν είναι δυνατό να θεωρείται το Καστελλόριζο ως ο τόπος που ανακοινώθηκε η εισαγωγή των μνημονίων στην χώρα μας. Αδικείται ένα ευλογημένο ακριτικό μέρος και χρειάζεται θετική προβολή». 

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνέχισε ευχαριστώντας την εταιρεία Aegean Paradise, καθώς απάντησε θετικά στο εγχείρημα φιλοξενίας αθλητών και διοργανωτών: «Θα φτάσουμε εκεί με πλωτό μέσο και θα μεταφέρουμε νοσηλευτές και γιατρούς που εργάζονται στην περιοχή μας, ώστε να παράσχουμε μια σειρά από εξετάσεις και θεραπείες αν χρειαστεί, στον τοπικό πληθυσμό του Καστελόριζου. Το πλοίο που θα μας μεταφέρει και θα μας φιλοξενήσει είναι το Aegean Paradise, το οποίο ήταν το μόνο που δέχθηκε να βγει από το πρόγραμμά του για έξι ημέρες».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Πέτρος Πρίφτης, αναλύοντας το πρόγραμμα του ταξιδιού: «Στις 6 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το μεγάλο μας ταξίδι. Θα ξεκινήσουμε από τον Πειραιά, θα περάσουμε από την Σύρο ή την Πάρο και στην συνέχεια θα φτάσουμε στη Ρόδο, πριν καταλήξουμε στο Καστελλόριζο. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν οι αγώνες, ενώ την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι αγώνες και θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής».

Τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βάρης Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ) εκπροσώπησε ο  Αντιπρόεδρος του, κ. Γιάννης Αγαλιώτης, ο οποίος μίλησε για το εγχείρημα: «Για μας ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Στον ΟΑΠΠΑ θέλουμε να κάνουμε κάποιες ποιοτικές δράσεις με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Επιπλέον, στη συνέντευξη εκπροσωπήθηκαν και οι ναυταθλητικοί όμιλοι της πόλης: Ν.Α.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β., Ν.Ο.Β., Ν.Ο.Κ.Β, καθώς και η εταιρεία που θα αναλάβει το ταξίδι και την διαμονή όσων συμμετάσχουν, η Aegean Paradise.

Τέλος έλαβαν το λόγο ο προπονητής του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιά, Ισίδωρος Δαρζέντας και δυο νεαροί αθλητές, που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Ο Δημήτρης Παπδημητρίου (Laser) που ανέφερε: «Πιστεύω πως θα είναι πολύ ωραίος αγώνας, θα χαρώ να δω αθλητές από το εξωτερικό και θα είναι αγώνας υψηλού επιπέδου. Θα είναι καλή προετοιμασία για όλους» και ο Πάτροκλος Μανδυλάρης, (Optimist), ο οποίος τόνισε: «Θα είναι πολύ μεγάλο και κουραστικό ταξίδι, αλλά θα συγκεντρωθούμε για τους αγώνες».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.