Eικόνες ντροπής στο πάρκο της πρώην “Φαντασίας”, στον Άλιμο – Προσπάθησαν να το κάψουν! (VIDEO&ΦΩΤΟ)


Και ποιος δεν θυμάται την κατεδάφιση τoυ ιστορικού κέντρου  “Φαντασία”, τον Μάϊο του 2010 παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και της Tίνας Μπιρμπίλη. Μερικούς μήνες αργότερα, το πάρκο που η ανάπλασή του κόστισε πάνω από 400.000 ευρώ, παραδόθηκε ελεύθερο στους πολίτες.

Κάντε μία βόλτα σήμερα και θα σας πιάσει θλίψη. Παντού υπάρχουν εικόνες εγκατάλειψης. Τα δέντρα έχουν ξεραθεί και τα χόρτα και τα σκουπίδια “πνίγουν” το πάρκο. Μάλιστα πρόσφατα είχε εκδηλωθεί και πυρκαγιά.

Νερό δεν υπάρχει και οι εγκαταστάσεις πυρασφάλειας βρίσκονται σε αχρηστία. Στην παραλία, κάποιοι έχουν στήσει σκηνές και μένουν μόνιμα εκεί, ενώ μέσα στο πάρκο υπάρχει ένα αυθαίρετο κτίσμα, στο οποίο “φιλοξενούνται” διάφοροι περίεργοι τύποι.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, το κράτος αποδείχθηκε ανίκανο, να διαφυλάξει ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, στο παραλιακό μέτωπο.

Ο δήμος Αλίμου, έχει ξεκινήσει ήδη ενέργειες για να καταφέρει να πάρει τη διαχείριση και τη συντήρηση του πάρκου. Το ανέφερε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, ύστερα από  ερώτηση που κατέθεσε προ ημερήσιας διάταξης η δημοτική κίνηση ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι. Ελπίζουμε να τα καταφέρει και να μην καταλήξει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ.

Κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν το πάρκο
Εικόνες εγκατάλειψης στο πάρκο της πρώην "Φαντασίας"
Εικόνες εγκατάλειψης στο πάρκο της πρώην "Φαντασίας"
Οι εγκαταστάσεις πυρασφάλειας βρίσκονται σε αχρηστία
Παντού σκουπίδια!

Κάποιοι έχουν κατασκηνώσει μόνιμα στην παραλία
Αυθαίρετο κτίσμα στο πάρκο της πρώην "Φαντασίας", στον Άλιμο


Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση στον Aγιο Κοσμά στην πρώην “Φαντασία” (01/08/2011)

17 στρέμματα αναπλασμένου χώρου παραδόθηκαν στη διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά. Πρόκειται για τον παραλιακό χώρο στο πρώην κέντρο “Φαντασία” που κατεδαφίστηκε πέρυσι το Μάιο.

Ο χώρος της ανάπλασης είναι κοινόχρηστος και η πρόσβαση σε αυτόν και στην παραλία είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Ειδικών Έργων και Αναβάθμισης Περιοχών του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν οκτώ μήνες και το κόστος του έφτασε τα 405.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). Η χρηματοδότηση προήλθε από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Η διαμόρφωση περιλαμβάνει:

έναν κεντρικό πεζόδρομο που οδεύει προς τη θάλασσα με στάσεις ξεκούρασης, με λιθόκτιστα παγκάκια και κρήνη, ο οποίος συνδέεται με την πορεία της χάραξης της νέας παραλιακής πρόσβασης προς την παραλία του Αγίου Κοσμά,

έναν χαμηλό λοφίσκο, σημείο ανάπαυσης και θέας στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης,

δύο δευτερεύοντες πεζόδρομους που ο μεν ένας αρχίζει με δύο κλάδους από την κεντρική είσοδο, ακολουθεί πορεία κατά μήκος των εκβολών του ρέματος Τραχώνων και συνδέεται με τον κεντρικό πεζόδρομο και την αμμουδιά πλησίον του στρογγυλού λιθόκτιστου καθιστικού, ο δε άλλος διασχίζει τον χώρο της διαμόρφωσης δια μέσου των λιθόκτιστων κερκίδων/ θεατράκι και ενώνει τις δύο εισόδους διαμόρφωσης.

Η κάθε είσοδος χαρακτηρίζεται από την κατασκευή πέτρινης πέργκολας με αναρριχώμενα φυτά σαν στοιχείο αισθητικής του χώρου.

Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με φωτιστικά σώματα για τον ήπιο φωτισμό του χώρου, καλάθια αχρήστων, ξύλινους τραπεζόπαγκους και καθιστικά που είναι τοποθετημένα στις συστάδες από πεύκα και αρμυρίκια και στηρίγματα στάθμευσης των ποδηλάτων σε θέση κοντά στην κεντρική είσοδο του χώρου. Θα συνδέεται με την όδευση του μεγάλου παραλιακού ποδηλατικού άξονα.

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Eικόνες ντροπής στο πάρκο της πρώην “Φαντασίας”, στον Άλιμο – Προσπάθησαν να το κάψουν! (VIDEO&ΦΩΤΟ)

 • 17/07/2015 at 9:03 μμ
  Permalink

  Καλησπέρα,
  για την πληρέστερη πληροφόρηση των αναγνωστών και αναγνωστριών σας σας ενημερώνω ότι η αναφορά του δημάρχου Αλίμου έγινε κατόπιν ερώτησης που κατέθεσε προ ημερήσιας διάταξης η δημοτική κίνηση ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι.
  Σας ευχαριστώ
  Με εκτίμηση
  Ελένη Μπελιά

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.