Boύλα: Ο δυνατός αέρας παρέσυρε ομπρέλα, έξω από τράπεζα και τραυμάτισε δυο παιδιά!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν το Σάββατο, 18 Ιουλίου, μία από τις δύο ομπρέλες που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία της Βούλας για τη σκίαση των συμπολιτών μας κατά τις ώρες αναμονής στις ουρές που σχηματιζόντουσαν στα ATM των τραπεζών, και κυρίως των συνταξιούχων, παρασύρθηκε από ξαφνικό ανεμοστρόβιλο και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο ανήλικα παιδιά.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος από την πρώτη στιγμή προκειμένου να διαπιστώσουν ακριβώς τη συνέβη, αλλά και να αφαιρέσουν τις ομπρέλες, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί, λόγω της λήξης της επιβληθείσας τραπεζικής αργίας.

Μόλις έλαβε γνώση ο Δήμαρχος για το περιστατικό επικοινώνησε άμεσα με τις οικογένειες των παιδιών προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους, και αφού διαπίστωσε ότι οι τραυματισμοί δεν ήταν σοβαροί, ζήτησε από τις υπηρεσίες όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο συμβάν.

Οι ομπρέλες, που είχαν τοποθετηθεί στις 10 Ιουλίου, πληρούσαν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας για την τοποθέτηση τους σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους. Οι βάσεις τους είναι κατασκευασμένες από σίδερο και για να μην μετακινούνται, πέφτουν ή χάνουν την ευστάθεια τους, έχουν τοποθετημένες  στη βάση τους τσιμεντένιες πλάκες συνολικού βάρους125 κιλώνσε κάθε ομπρέλα. Στην ομπρέλα που έπεσε από τον αέρα, διαπιστώθηκε ότι οι μισές τσιμεντένιες πλάκες είχαν αφαιρεθεί από αγνώστους, με αποτέλεσμα να μην αντέξει στην ένταση του ξαφνικού ανεμοστρόβιλου, ενώ είχε αντέξει την προηγούμενη ημέρα όταν η ένταση των ανέμων ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Σε απόσταση λίγων μέτρων από την εν λόγω ομπρέλα, είχε τοποθετηθεί άλλη, αντίστοιχη, η οποία όμως, επειδή είχε άθικτη τη βάση της, δεν μετακινήθηκε καθόλου.

Για το περιστατικό ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Ήταν ένα πραγματικά ατυχές γεγονός το οποίο είχε τη λιγότερο δυνατή, δυσάρεστη κατάληξη. Αποδεικνύεται ότι ακόμα και αν έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος από απρόβλεπτους ή ασυνήθιστους παράγοντες. Εύχομαι περαστικά στους μικρούς μας φίλους».

Βούλα: Έβαλαν ομπρέλες στα ΑΤΜ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.