Το Περιβόλι στη Βάρη – Ζήσε τη φύση του μέλλοντός μας




(Από τον Dimitris Maltezos – Το Forum των 3Β)

Το ξερατε οτι υπαρχει στη γειτονια μας; Εχω αφησει τη μικρη σε ενα εκπαιδευτικο προγραμμα για την φυση, (κοτες, γατες, ντοματιες, πατατιες, λεμονιες κλπ). Τα πιτσιρικα πολυ χαρουμενα. Για τους μπαμπαδες μαμαδες απιστευτο πρωινο…. και ηρεμια μεσα στη φυση. Πρωτη φορα ηρθα.. πολυ μου αρεσει….

Ζήσε τη φύση του μέλλοντός μας !

Ένας νέος τρόπος συνύπαρξης με τη φύση. Μαθαίνουμε από τη φύση και υιοθετούμε τεχνικές και μεθόδους για μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα

Τι είναι το Περιβόλι στη Βάρη;

Το Περιβόλι στη Βάρη είναι πρώτα από όλα αυτό που λέει το όνομά του: Ένα περιβόλι. Αν το επισκεφθεί κανείς, με την πρώτη ματιά θα του φανεί παρόμοιο με πολλά άλλα περιβόλια, μποστάνια ή φάρμες που έχει δει. Αν όμως κοιτάξει πιο προσεκτικά, θα ανακαλύψει τα πολλά μικρά μυστικά που κρύβει, και που κάνουν μια μεγάλη διαφορά. Διαφορά στον τρόπο που καλλιεργούμε, διαφορά στον τρόπο που ο άνθρωπος και η φύση συνεργάζονται, διαφορά στον τρόπο που τρώμε, διαφορά στον τρόπο που ζούμε, διαφορά στο πως σχεδιάζουμε το μέλλον.
Στο Περιβόλι μπορείς να έρθεις να παρατηρήσεις όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Μπορείς να μάθεις πώς κάποια από αυτά μπορείς να τα κάνεις κι εσύ στο δικό σου κήπο ή ακόμα και στο μπαλκόνι σου. Μπορείς να περιεργαστείς τους χώρους του και να πάρεις ιδέες, ή απλώς να χαλαρώσεις σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και πρασίνου. Μπορείς ακόμα και να δοκιμάσεις αυτά που καλλιεργούμε και να μας πεις τη γνώμη σου! Από το Σεπτέμβριο το Περιβόλι θα είναι ανοιχτό σε όλους, μικρούς και μεγάλους, και θα έχει κάτι για τον καθένα.

www.perivolivari.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.