Τι γύρευαν οι Κινέζοι στο Ελληνικό;




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μετά  από την  πρόσφατη συνέντευξη του Δήμαρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου στην κινεζική δημόσια τηλεόραση που είχε ως θέμα την επένδυση στο Ελληνικό, σήμερα 15 Ιουνίου 2015 κινεζική αντιπροσωπεία με επικεφαλής  τον Δήμαρχο της  πόλης Υuxi κ. Luo Yingguang, κινέζους αξιωματούχους και επιχειρηματίες επισκέφθηκαν τον Δήμο μας.

Αφού  ξεναγήθηκαν στον χώρο του πρώην αεροδρομίου και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης μας ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος καλωσορίζοντας τους  θερμά, τους  υποδέχθηκε στο γραφείο του.

Ο Δήμαρχος της  περιοχής Υuxi κ. Luo Yingguang στην προσφώνηση του ανέφερε πως ο Δήμος του απαριθμεί 5.000.000 κατοίκους και ότι ήταν όνειρο ζωής να επισκεφθούν την Ελλάδα. Τόνισε δε ότι επέλεξαν να επισκεφθούν τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης γιατί στην Κίνα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επένδυση που πρόκειται να γίνει στο Ελληνικό και γι αυτό ήρθαν να γνωρίσουν τον Δήμαρχο της περιοχής. Με συγκίνηση ανέφερε πως έχει σπουδάσει Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και ιδιαίτερα τα συγγράμματα του Πλάτωνα. Προσέφερε ως ένδειξη τιμής και φιλίας έναν πίνακα με απολιθωμένο φυτό από την περιοχή του Υuxi και εγχάρακτα chopsticks.

O Δήμαρχος  Ελληνικού – Αργυρούπολης  Γιάννης Κωνσταντάτος τους καλωσόρισε θερμά ευχαριστώντας τους για την τιμητική επίσκεψη και τους προσέφερε τον τόμο με την ιστορία του Δήμου μας. Στην αντιφώνηση του αναφέρθηκε στην ιστορία του Δήμου τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και για τους πρώτους Ποντίους πρόσφυγες που κατοίκησαν στην περιοχή μας  μετά την μικρασιατική καταστροφή .Τόνισε την προσήλωση του στην εμπέδωση και εμβάθυνση των δεσμών φιλίας και των δύο λαών ,την ιστορικότητα του κινεζικού λαού καθώς και την σπουδαιότητα της αξιοποίησης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.