“Παγωμάρα” από τη δήλωση Κωνσταντάτου για τη δημιουργία Σταθμού Διαχείρισης Απορριμάτων, στο Ελληνικό
“Παγωμάρα” έχει προκαλέσει η ανάρτηση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, οποίος χαρακτηρίζει ατυχή και άστοχη την δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη,  για την δημιουργία Σταθμού Διαχείρισης Απορριμάτων, στο Ελληνικό.

Να θυμίσουμε ότι στις 12 Μαϊου είχε γίνει συνάντηση των δημάρχων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Γλυφάδας και Αλίμου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστο Καπάταη. Οι δήμαρχοι είχαν συμφωνήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα διάθεσης και χωροθέτησης χώρου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Μάλιστα είχε εκδοθεί και σχετικό δελτίο τύπου. Δείτε τι λέει στο facebook ο Γιάννης Κωνσταντάτος και τι ανέφερε το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί μετά τη συνάντηση των δημάρχων.

Γιάννης Κωνσταντάτος

Άστοχη η δήλωση της Υπουργού : Η δήλωση της Υπουργου κυρίας Βαλαβάνη ότι θα παραχωρηθουν 12 στρέμματα στο πρωην αεροδρόμιο του Ελληνικού για Τοπικό Σταθμό Διαχείρισης Απορριμάτων είναι μάλλον ατυχής και άστοχη ! Αυτο γιατί η υπουργός οφείλει πρώτα να μας ξεκαθαρίσει αν ισχύει η υπογραφή του ΤΑΙΠΕΔ με τον επενδυτή για την αξιοποίηση των 6300 στρέμματων συνολικά. Αν ναι, τότε πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι δήμοι, ΤΑΙΠΕΔ και επενδυτής ώστε να δούμε πως και που θα γίνει το έργο μαζί με μια σειρά άλλων θεμάτων που επίσης διεκδικούμε οι δήμοι. Αν δεν ισχύει όμως η συμφωνια και την ακύρωσε μόνη της η Υπουργος τοτε οφείλει πρώτα να μας λύσει την εξίσωση του τι θα απογίνουν 6300 στρέμματα και η σχέση του δήμου μας με αυτά και μετά συζηταμε για τα 12 που αφορούν τα απορρίμματα ! Ήρθε η ώρα για Ξεκάθαρες θέσεις και να σταματήσει η αόριστη πάρα φιλολογία για την τύχη του Ελληνικού που ρημαζει 15 χρόνια τώρα και κάποιοι το ονειρεύονται Χωματερή την μία φορά ή Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών την άλλη αγνοώντας προκλητικά την τοπική κοινωνία που απαιτεί Ανάπτυξη και Πράσινο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Την Τρίτη 12/5/2015, κατόπιν προσκλήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας, Χρήστου Καπάταη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στην Καλλιθέα, σύσκεψη στην οποία, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γεώργιος Παπανικολάου, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης. Επίσης παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. του Δήμου Αλίμου, Ευάγγελος Κακκαβής, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Βασίλης Κρητικός και ο Αντιδήμαρχος Πόλης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Λάζαρος Τογρίδης.
Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔ) για τους παραπάνω όμορους Δήμους .
Αρχικά ενημερώθηκαν οι Δήμαρχοι από τον Αντιπεριφερειάρχη για την πορεία του ΤΣΔ των υπολοίπων τεσσάρων Δήμων του Νότιου Τομέα Αθήνας. Οι Δήμαρχοι τοποθετήθηκαν για το εξαιρετικά δύσκολο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων .
Κοινή διαπίστωση ήταν η δυσκολία στις εναλλακτικές λύσεις σε ότι αφορά το χώρο που απαιτείται για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου. Στην συγκεκριμένη περιοχή ο μοναδικός ίσως είναι η περιοχή το πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με όλα τα γνωστά προβλήματα που τον συνοδεύουν .
Τονίστηκε από τους Δημάρχους η σημαντική παράμετρος που σχετίζεται με την πορεία της ιδιωτικοποίησης ή μη του συγκεκριμένου χώρου.
Μετά από διαλογική συζήτηση συναποφασίστηκαν τα παρακάτω :
i) Να διερευνηθεί μέσω των συναρμόδιων υπουργείων η δυνατότητα διάθεσης και χωροθέτησης χώρου στον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Την παραπάνω διερεύνηση ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Αντιπεριφερειάρχης.
ii) Μετά τις απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων θα ξαναγίνει συνάντηση προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
iii) Κατόπιν προγραμματίζεται Διαδημοτικό Συμβούλιο για την παρουσίαση λύσης που θα βασίζεται σε τοπικό σχέδιο και λήψη αποφάσεων.
Τέλος επαναβεβαιώθηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εφαρμοστεί σύντομα ένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που θα αφορά τους παραπάνω τέσσερις όμορους Δήμους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.