Ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», τίμησε την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» τιμώντας την 74η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, διοργάνωσε στις 7 Ιουνίου 2015 μια εξαιρετική εκδήλωση μνήμης στο πλημμυρισμένο από κόσμο, υπαίθριο θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στο ΄Ανω Καλαμάκι.
Η εκδήλωσή μας ήταν, για μία ακόμη φορά, φόρος τιμής στην αυτοθυσία του Κρητικού λαού, που με γενναιότητα και ηρωισμό εναντιώθηκε και πολέμησε τους κατακτητές. Μνήμες οδύνης επανήλθαν και συγκλόνισαν τους παρευρισκόμενους μέσα από τα λόγια των ομιλητών.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Γιάννης Αρμενάκης εκπαιδευτικός από το Θραψανό Πεδιάδος Ηρακλείου, αναφερόμενος στο θαυμασμό των «ξένων» για την λυσσαλέα αντίσταση ανδρών, γυναικών αλλά και παιδιών, την «παράφορη αγάπη για τη ζωή και άφοβο αντίκρισμα του θανάτου»…
Η πρόεδρος Κλέα Μανωλαράκη ανέφερε «Από αυτές τις θυσίες… θα πάρουμε δύναμη,… θα σηκώσουμε το κεφάλι αδούλωτοι, υπερήφανοι, ακατάλυτοι και η Ελληνική Ψυχή θα παλέψει για το δίκαιο, με σύμπνοια, αποφασιστικότητα και ευθύνη για τις γενιές που έρχονται….!»
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μίλησε για τον ηρωισμό και το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο Κρητικός λαός «Κοντομαρί, Κάντανος, Αγιά, Άδελε, Στέρνες… μόνο μια γης σαν την Κρήτη μπορεί να γεννάει, μια ποίηση της ελευθερίας και της περηφάνιας».
Ο λυράρης Παντελής Δερμιτζάκης, ξεσήκωσε με τη λύρα του, πλαισιωμένος από τετραμελές συγκρότημα. Τα χορευτικά συγκροτήματα που μάγεψαν τους παρευρισκόμενους ήταν, η Χορευτική ομάδα του συλλόγου μας – παίδων και ενηλίκων με χοροδιδάσκαλο το Γρηγόρη Μωραΐτη και ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος «Στησίχορος» με δάσκαλο τον Λευτέρη Κορναράκη. Τα Ριζίτικα τραγούδια από την Ομάδα Ριζίτικου τραγουδιού «Αίγαγρος» σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Κρητικής φιλοξενίας ήταν το κέρασμα που προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο π. Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Νερούτσου, οι Αντιδήμαρχοι Α. Καραμολέγκος και Δ. Δημάκης, ο πρόεδρος ΘΟΠΑΑ Στέφανος Διαμαντής με τον Αντιπρόεδρο Νίκο Αλβανό, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Παπανικολάου Νίκος, Ανανιάδου Μαίρη, Δήμου Ταξιάρχης, Δημήτρης Κλαυδιανός, ο πρόεδρος ΔΕΠ Γιάννης Μαριόλης, τοπικοί φορείς της πόλης του Αλίμου, ο Σύλλογος περιοχής Κυθηρίων, ο Σύλλογος Εκτελωνιστών, αντιπροσωπεία από την Ενωση Γονέων Αλίμου με τον Τάσο Σιδέρη, αντιπροσωπεία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων με τον Τάσο Μπαταγιάννη, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης καθώς επίσης εκπρόσωποι Κρητικών σωματείων και συλλόγων από Άγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Ελληνικό-Αργυρούπολη.

Για το Δ. Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μανωλαράκη Κλέα                                             Σολιδάκη Μαρία

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.