Λευτέρης Κορναράκης: “Ο “ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ” υπόσχεται μια ανεπανάληπτη βραδιά” (VIDEO)Μια ανεπανάληπτη βραδιά υπόσχεται η “ψυχή” του”ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΥ” Λευτέρης Κορναράκης. Χτες Παρασκευή, δεν έπεφτε καρφίτσα, στο ανοιχτό θεατράκι “Μαίρη Αρώνη”, στο Άνω Καλαμάκι (πλατεία Καραϊσκάκη). Φανταστείτε τι έχει να γίνει απόψε!

Λευτέρης Κορναράκης – πρόεδρος του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨

“H σημερινή βραδιά πάει τέλεια.Υπάρχει ενθουσιασμός, υπάρχει διάθεση από τα παιδιά, κατανόηση των χορών και των μουσικών, το πως παίζονται, ότι κάναμε στις πρόβες κάνουμε και στην παράσταση. Αύριο ο κόσμος θα είναι περισσότερος, θα έχουμε και πιο δύσκολα θέματα.

Πολλά τραγούδια που λέγανε οι χορευτές, πολλά δρώμενα, παιχνίδια…”

Ιδιαίτερο στοιχείο της πολιτιστικής ιδιομορφίας και κληρονομιάς κάθε λαού είναι η Παράδοση. Μια από τις δυνατές συνιστώσες της παράδοσης, είναι ο παραδοσιακός χορός και το τραγούδι.
Με το χορό και το τραγούδι ο Έλληνας εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, χορεύει με πάθος, χορεύει δυναμικά με ακρίβεια και ύφος, χορεύει και τραγουδά τις κακουχίες της ζωής, τον καημό της ξενιτιάς, το παράπονο του ξενιτεμένου, τις πίκρες της θάλασσας, τον καθημερινό μόχθο, υμνεί τη φύση….., τη χαρά της αγάπης και του έρωτα, την προσμονή και την ελπίδα…
Χορεύει και τραγουδά…., τραγουδά και χορεύει…

¨Για κατιβάτι στου χουρό
ν΄ ακούσιτι τραγούδια…¨

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ σας προσκαλεί την Παρασκευή 12 κ το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 ώρα 20:45  στο 4ο Διήμερο Παραδοσιακού Χορού που διοργανώνει στο Ανοικτό Θέατρο “Μαίρη Αρώνη”, Πλατεία Καραϊσκάκη, Άλιμος .
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Γ. Γραμματέας                 Η Αντιπρόεδρος                                 Ο Πρόεδρος
Γιάννης Βέργης                      Σταυρούλα Μακρή                                 Λευτέρης Κορναράκης

Στησίχορος: Γνωρίστε τη λαϊκή παράδοση και τους χορούς της

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.