Κόντρα στην Εκκλησία, ο δήμος Νέας Σμύρνης, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Yoga
Μπορεί η Εκκλησία, να θεωρεί ότι η γιόγκα είναι αμαρτία και ότι δεν ταιριάζει στους Χριστιανούς,  αλλά ο δήμος Νέας Σμύρνης ετοιμάζει μία μεγάλη γιορτή, για την Παγκόσμια Ημέρα Υoga, στο Άλσος, την Κυριακή στις 21 Ιουνίου.

Δωρεάν μαθήματα γιόγκα για μικρούς και μεγάλους και όπως τονίζουν οι διοργανωτές “θα είναι μία ευκαιρία και μία πρόταση για να έρθουμε σε επαφή με το πνεύμα μας, το σώμα μας αλλά και τη φύση”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εκκλησία: Η γιόγκα δεν ταιριάζει στους Χριστιανούς

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα να μην κάνει γιόγκα, καθώς «δεν είναι γυμναστική, αλλά θεμελιώδες κεφάλαιο του ινδουισμού, και επομένως δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».
Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έρχεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ, με την εκκλησία να διευκρινίζει πως σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, θεωρεί όμως ότι έχει ευθύνη «για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού».

Η πλήρης ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως “Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα”, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η “Γιόγκα” αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί “είδος γυμναστικής”.

Ως εκ τούτου η “Γιόγκα” τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.