“Έδωσε κανείς δημοτικός άρχων σημασία στις παρατηρήσεις μας σε ότι αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ;”




(Giorgos Afentoulidis)

Πρώην πάρκο πατριάρχη Χρυσόστομου Σμύρνης. Παραδόθηκε, μάλλον…..
Έδωσε κανείς δημοτικός άρχων σημασία στις παρατηρήσεις μας πχ, σε ότι αφορά την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!
Ακούει κανείς?
Ήμασταν σίγουροι πως καμία αρχιτεκτονική κριτική (θετική ή αρνητική) δε θα έστεκε απέναντι στο έργο. Τελικά το αποτέλεσμα μας ξεπέρασε. Η βλακεία και η αμάθεια βασιλεύουν στη Ν Σμύρνη. Το «μπισκοτογλυκό του Σταύρου» έτσι ονομάζεται πλέον το ιστορικό πάρκο και όχι «Τζουλάκειει κρεμαστοί κήποι» καθώς δεν υπάρχουν πλέον δέντρα μας….. «μαθαίνει»:
Ποιοι ευθύνονται. Ο δήμαρχος Τζουλάκης και ο αντιδήμαρχος Κουτελάκης που σαν καλόπαιδα και λυγούρια του συστήματος άκουσαν ΕΣΠΑ και έπεσαν με τα μούτρα. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Μεγάλη ευθύνη έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε συνδιαλλαγή με τον Δήμαρχο και στήριξε το έργο. Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ τι έγιναν οι υποσχέσεις και οι υπολογισμοί? Το αγαπημένο ΚΚΕ δε θυμόταν τι έπρεπε να κάνει. Τελικά στήριξε σιωπηλά το έργο.
Ποιοι αντιστάθηκαν: Η «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ», η λαϊκή συνέλευση Ν Σμύρνης και πολίτες.
Πόσο στοίχισε: σε πλειστηριασμό από το 2009 (μουουουου, παχιές ακόμα οι αγελάδες) το ντίλ έκλεισε στα 2.800.000ευρώ. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία από ΙΚΑ Καλλιθέας, από τα 2.800.000ευρώ μπορεί……….. κάπου στα 300.000ευρώ να πήγαν σε εργατικά. Τα υπόλοιπα 2.500.000 αναπτύξανε τον εργολάβο και τους προμηθευτές. Η θεια μου η Μπάμπο η πονήρο, που είναι χρόνια στο μπουρκέτι με ρωτά «Μήπως γιόκα μου περίσσεψε τίποτις και για κείνους……τους άλλους…….τους αυτούς μωρέ….με τις μεγάλες τις στολές….. Άπαπα πα-πα-πα-πα θεια και τι είν΄ τούτα» είπα…..
Αρχιτεκτονικά θέματα:
Πράσινο. Το μόνο πράσινο που ξεχωρίζει πλέον είναι τα «σουηδικά γκαζόν» (αγαπημένα του πρώην αντιδήμαρχου Κουτελάκη), ξέρετε… το πλαστικό πλέγμα που υπάρχει παντού στο άλσος… αυτά είναι τα «σουηδικά γκαζόν» μετά από λίγους μήνες. Πριν το έργο είχαμε μετρήσει 140 μεγάλα δέντρα, σήμερα βάζοντας και κάτι τσουρούτικα δέντρα μετρήσαμε 90 δέντρα ΟΕΟ ΟΕΟ
Συντριβάνι. Πάνω σε πρώην χώρο πρασίνου έγινε θαύμα….. κάτω από τους πίδακες υπάρχει τεράστιος μπετονένιος αποθηκευτικός χώρος που είναι ο μηχανισμός του συντριβανιού. Δροσισμό μου θέλετε!!!!!
Το άγαλμα του Πατριάρχη. Στέκει γυμνό από δέντρα που μαθαίνουμε πως είχαν φέρει άνθρωποι της προσφυγιάς. Ακούμε πως σε επόμενο βήμα η «προσφυγικά εμπνευσμένη» μας δημοτική αρχή, θα αποφασίσει να ενδύει κάθε άνοιξη τον Πατριάρχη με μπανιερό ώστε να ταιριάζει με το συντριβάνι.
Σκουριασμένα ρυάκια σκουριασμένα τοιχία, σκιάχτηκα μανούλα μου…. . Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κακές κατασκευές, χωρίς κλίμακα, χωρίς αίσθηση, χωρίς δυνατότητα αφής. Ασταδιάλα περίπτωση.
Οι αδιέξοδοι περίπατοι. Να δεις πως το λένε… ποιητική αηδία μου φαίνεται
Τα σκουριασμένα παγκάκια στην οδό Αγίας Φωτεινής. Τα ντύσανε φυσικά με ξύλο. Τέτοιο ξύλο ούτε σε κοτέτσι δε βάζεις. Μα…..μα θα ειπούν είναι ξύλο «κοκορόκο» χρυσό μου, πανάκριβο. Μπορεί αλλά είναι και σκεβρωμένο, για τα τζάκια που λέμε. Και από τοποθέτηση……, να τους πάρετε και σπίτι σας να σας βάλουνε πατώματα (φωτό).
Φυσικά τα παγκάκια στην Αγίας Φωτεινής έχουν μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Κοιτάνε στον δρόμο και όχι στο «πάρκο»……….εμείς φυσικά που τελειώσαμε την ΓΑΝΣ δεν παραξενευόμαστε. Θυμάστε φυσικά πως η ΓΑΝΣ είναι το μόνο γυμνάσιο στο σύμπαν που τα μπαλκόνια του δεν βλέπουν στο προαύλιο αλλά στον δρόμο.
Το μπισκοτογλυκό (αφιερωμένο στην Α. Κ.). Το μπισκοτογλυκό είναι αναφορά στα υπέροχα πλακόστρωτα που υπήρχαν στη είσοδο του πάρκου από την οδό Πλαστήρα. Σήμερα καλύπτει σχεδόν 1,5στρέμματα, έχει γίνει για την κατασκευή του η σφαγή των δέντρων και χρησιμοποιήθηκε πάμφθηνο κιτσάτο γκρι μάρμαρο ειδικό για ακάλυπτους χώρους και υπόγειες στρούγκες….. κομμένο τριγωνικός εις την σέγαν….

Παρακαλώ στην τελετή έναρξης ο καθείς με το Κουταλάκη του.

Τελειώσαμε……… φυσικά όχι. Βαρέθηκα λίγο και μπορεί να σας κούρασα.

Υ.Γ. τα μάθατε τα νέα από το NSTV. Ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος ο αντιδήμαρχος Χατζατουριάν έχει κάνει πλυντήριο διορισμών τον πολιτιστικό οργανισμό. Μιλάμε για γυναίκες, αδέλφια, ξαδέλφια, θείους, κουμπάρους, πολιτικούς κουμπάρους …… τσι ποτάνας. Μπράβο στη διορατικότητα των ψηφοφόρων μας. Μπράβο και στον λεβέντη μας.
Στην υγειά των κορόιδων

Αφεντουλίδης Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.