Bγήκαν τα φίδια στους δρόμους, στην Ηλιούπολη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Dimitris Andrikopoulos  – Ηλιούπολη Αττικής)

Σχεδόν πριν από ένα μήνα είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον υπεύθυνο καθαριότητας του Δήμου μας, ζητώντας του να κοπούν τα ξερά χόρτα που έχουν φτάσει το ενάμιση μέτρο σε ύψος, διότι υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν φίδια (μεταξύ αυτών και οχιές) ή με τη βοήθεια των ανέμων να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Όπως φαντάζεστε, μου είπε τη γνωστή φράση που τώρα τελευταία είναι της μόδας στο Δήμο μας:

“Δεν είναι αρμοδιότητά μας” (μόλις προχθές διαβάσετε την ίδια απάντηση σχετικά με τους δρόμους της πόλης μας που είναι γεμάτες λακούβες, παλαιότερα με τις φόλες στο Χαλικάκι και Προφήτη Ηλία, το ίδιο όταν ζητήσαμε να πληθούν οι κάδοι (μετά τις εκλογές πόσοι κάδοι έχουν πλυθεί;).

Εμφανίστηκε λοιπόν το φίδι, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καθαρίσουν τα δύο οικόπεδα δίπλα στα οποία υπάρχει ένα Νηπιαγωγείο και το 3ο Λύκειο; Να ξεσπάσει και η πυρκαγιά; Δεν είναι αρμοδιότητά σας; Επικοινωνήστε και ενημερώστε εκείνους που έχουν αρμοδιότητα… Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πολιτικά παιχνίδια, αλλά για τα βασικά που πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα Δήμο ο οποίος πληρώνεται από τους Δημότες του.

Τρέφω απέραντο σεβασμό και εκτίμηση για τους πολλούς φίλους και γνωστούς μέσα στο Δήμο μας, αλλά έχω γράψει πως εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει κανένα σημαντικό και σοβαρό έργο και αυτό είναι απογοητευτικό. Ομως όταν δεν πραγματοποιούνται τα βασικά, τότε αυτό αποτελεί πρόκληση. Αν δεν μπορεί η διοικούσα αρχή, ας το πει καθαρά να αναλάβουν άλλοι που μπορούν και θέλουν.

Bγήκαν τα φίδια στους δρόμους, στην Ηλιούπολη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

H απάντηση του δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου:
Vasilis Valasopoulos Αξιότιμε κύριε Dimitris Andrikopoulos,
Θα επιχειρήσω να σας απαντήσω σε ένα ένα ξεχωριστά από τα θέματα που βάλατε γιατί οφείλετε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος να έχετε γνώση για να ενημερώνετε αντικειμενικά τους πολίτες της Ηλιούπολης.
1)Η Ηλιούπολη έχει 2.500 στρέμματα πράσινου και 16 άτομα μόνιμο προσωπικό για να τα συντηρεί και να τα κόβει. Γι’ αυτό το λόγο μόλις έρχονται τα χρήματα για την αντιπυρική προστασία (περίπου μέσα Μαΐου) προκηρύσσεται διαγωνισμός. Εδώ και δέκα μέρες έχουν αρχίσει να κόβονται όλα τα ξερά χόρτα στο Χαλικάκι, στο Νεκροταφείο, στο ρέμα Πικροδάφνης και συνεχίζονται οι εργασίες σε όλα τα δημόσια κτήματα της Ηλιούπολης. Τα ιδιωτικά οικόπεδα κόβονται με ευθύνη των ιδιωτών.
2)Τα ξερά χόρτα του περιαστικού δάσους έχουν ξεκινήσει ήδη να κόβονται από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ).
3)Σε σχέση με τις λακκούβες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου ( και λόγω της παλαιότητας του οδικού δικτύου) έχουν καλύψει πάνω από 600 λακκούβες και συνεχίζουν. Σύντομα ξεκινάει η μεγάλη εργολαβία ασφαλτόστρωσης για τους μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης μας.
4)Σε σχέση με τα σημαντικά έργα που αναφέρετε αν έχουν γίνει στο Δήμο μας, συμμετείχατε στον προεκλογικό αγώνα και τα γνωρίζετε πολύ καλά (αρκεί να ανοίξετε ένα έντυπο της Δημοτικής Αρχής).
Τέλος πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν κάνουμε κανένα πολιτικό παιχνίδι, δίνουμε μια μεγάλη μάχη με αποδεκατισμένο προσωπικό για να κρατήσουμε το Δήμο μας σε μια ικανοποιητική κατάσταση. Εάν μπορεί ή όχι η Δημοτική Αρχή να ασκήσει διοίκηση αυτό το έκριναν οι 18.000 συμπολίτες που μας ψήφισαν.
Πάντως σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας οι οποίες είναι άκρως εποικοδομητικές που με υποχρεώνουν να αναγνωρίσω ότι η φωτογραφία με το φιδάκι το Διαμαντή είναι εξαιρετική.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Bγήκαν τα φίδια στους δρόμους, στην Ηλιούπολη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 20/06/2015 at 1:53 μμ
    Permalink

    Κι εγώ έχω τηλεφωνήσει επανειλημμένα για να μαζέψουν ξερά χόρτα από κλαδέματα, είναι μήνες τώρα όλη η Ηλιούπολη γεμάτη, η απάντηση ήταν ότι κάτι μισόλογα, προφανώς δεν υπάρχει προσωπικό.

    Απαντήστε
  • 21/06/2015 at 4:41 μμ
    Permalink

    eleos re paidia… prepei na katalaboume epitelous se ti katastasi einai oi dimoi. ksexaste auta pou kserate me tous upiretes na sas katharizoun!!! an den prosexoume emeis tin poli mas, pws tha to kanoun 20 atoma tou dimou;;; to na katigoroume allous einai to pio eukolo….

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.