“Εμφύλιος” στο συνέδριο της ΚΕΔΕ




Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια οι δήμαρχοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ λίγες ώρες πριν ξεκινήσει και επίσημα το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων , το βράδυ της Τρίτης στο συγκρότημα Τερψιχόρη του Πόρτο Καρράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η ένταση ξεκίνησε όταν στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης επιτέθηκε στην προηγούμενη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων τονίζοντας ότι δεν αντέδρασε όπως έπρεπε όταν περικόπηκε το 65% των κονδυλίων της Αυτοδιοίκησης. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση “πράσινου” πρώην δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη ο οποίος αποχώρησε από το συνεδρίαση διαμαρτυρόμενος και στη συνέχεια του «γαλάζιου» προέδρου της ΠΕΔ και παραλίγο υποψήφιου της ΝΔ για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος θεώρησε ότι η κριτική αυτή αφορά και τον ίδιο καθώς ήταν μέλος του προηγούμενου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Αντίδραση υπήρξε όμως και από τον πρώην επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης της ΚΕΔΕ και πρώην δήμαρχο Λαρισαίων Γιώργο Τζανακούλη αλλά και τους «πράσινους» δημάρχους Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο και Συκεών-Νεάπολης Σίμο Διανιηλίδη.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ο οποίος επιτέθηκε στους δύο δημάρχους του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε αυτούς της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι οι δήμαρχοι δεν πρέπει να μιλάνε κομματικά. Παράλληλα, ανεβάζοντας τους τόνους, επισήμανε ότι οι δήμαρχοι που είναι κομματικοί υποψήφιοι είναι παρελθόν και οι ανεξάρτητοι όπως ο ίδιος είναι το μέλλον.

Τα λεγόμενα του δημάρχου Βόλου προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Παπαδόπουλου ο οποίος απευθυνόμενος στο Α. Μπέο του είπε ότι «μπορεί να λέει τη γνώμη του αλλά δεν δέχεται νουθεσίες από αυτόν».

Αποτέλεσμα, ο Α. Μπέος να τον αποκαλέσει «ρόμπα ξεκούμπωτη» και ο εκλεγμένος με την παράταξη Παπαδόπουλου, δημοτικός σύμβουλος Θέρμης Απόστολος Τσολάκης να απαντήσει στο δήμαρχο Βόλου: «άντε ρε καραγκιόζη»! Αυτό ήταν, ο Α. Μπέος σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει “τι θέλεις ρε αδελφούλα” και νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟκζήδες είστε όλοι αδελφούλες, ενώ κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κ. Τσολάκη προπηλακίζοντας τον. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά η αντιπαράθεση των δύο ανδρών δεν σταμάτησε εκεί με τον δήμαρχο Βόλου να καλεί τον κ. Τσολάκη «αν είναι άνδρας να βγει έξω για να του δείξει»!

Σύρραξη μεταξύ «σαμαρικών» – «ντορικών»

Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έντονη αντιπαράθεση είχαμε και μεταξύ του «σαμαρικού» και σημερινού προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και του «ντορικού» (σ.σ. υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής του πολιτικού γραφείου του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) Διονύση Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίζογλου χαρακτήρισε τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου «χειροκροτητή του Πατούλη», για να του απαντήσει ο κ. Χατζηδάκης ότι «εσύ είσαι χειροκροτητής του Σαμαρά». Το επεισόδιο συνεχίστηκε και εκτός αιθούσης με τον Δ. Χατζιδάκη να αποκαλεί τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης «ρουφιάνο».

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.