Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ
O Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον ΣΑμΣΚΠ με κεντρικό μήνυμα «Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ΔΕΝ σταματά τη ΖΩΗ», διοργανώνει στο γήπεδο του Μίλωνα Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 17.00. Στον αγώνα με τίτλο «Βάλε ένα Τρίποντο στη ΖΩΗ», ο σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο.Ν.Σ «Ο ΜΙΛΩΝ».

Σκοπός του Φιλανθρωπικού Αγώνα είναι να ενισχύσει τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ), να δώσει  μια δυνατή «πάσα» στον εθελοντισμό, την προσφορά, την αλληλεγγύη και να βάλει ένα θεαματικό «τρίποντο» για την ψυχική υγεία και ισορροπία όλων μας.

Ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, τη σωστή ενημέρωση γύρω από τη χρόνια πάθηση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους. Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ έχει θέμα ξανά την «Πρόσβαση», δηλαδή την ισότητα της πρόσβασης στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή, την πρόσβαση στα ίδια εργαλεία, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που απολαμβάνουν τα άτομα που δεν έχουν ΣΚΠ.

Στον Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ, που διεξάγεται στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας ενημέρωσης, θα λάβουν μέρος μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ όπως οι κύριοι Σιγάλας, Γαλακτερός, Tσαρτσαρής, Πρέλεβιτς, Κορωνιός, Μπουντούρης, και πολλοί άλλοι επώνυμοι καλαθοσφαιριστές.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Genzyme, μία εταιρεία του Ομίλου Sanofi. Χορηγοί επικοινωνίας: NovaSports Contra και News247, NStv.gr.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που έχει ιδρυθεί και διοικείται από το 2007 αποκλειστικά από ασθενείς με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ (World MS Day) Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία για τη ΣΚΠ – Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ και γιορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη της μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτή τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία νευροεκφυλιστική πάθηση που συχνά πρωτοεμφανίζεται στην ηλικία των 20 έως 40 ετών, όταν οι ασθενείς βρίσκονται στην πλέον παραγωγική τους φάση. Οι γυναίκες έχουν διπλάσια πιθανότητα να εκδηλώσουν ΣΚΠ σε σχέση με τους άνδρες, ενώ στην παγκόσμια βιβλιογραφία έχουν καταγραφεί περιστατικά ακόμα και σε παιδιά 9 ετών, καθώς και σε ηλικιωμένους 70 χρόνων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.