Δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στη δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας, για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Παράλληλα, σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», αρκετοί πολίτες δήλωσαν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Σημαντικός ήταν επίσης ο αριθμός των φαρμάκων που συγκεντρώθηκε, στο πλαίσιο της υποστήριξης του κοινωνικού ιατρείου του Δήμου. Τα φάρμακα θα διατεθούν σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, μέσω του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Γλυφάδας.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε τους δεκάδες εθελοντές που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία και έσπευσαν να δώσουν αίμα και να προσφέρουν φάρμακα. «Ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι θεμέλια πάνω στα οποία πατά η κοινωνία μας για να προχωρήσει μπροστά και οφείλουμε να κάνουμε κάθε τι που περνά από το χέρι μας για να τα ενισχύουμε», δήλωσε ο κ. Παπανικολάου.

Η τράπεζα αίματος δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή Γλυφάδας στις 3 Οκτωβρίου 2014 και ήδη έχει καλύψει ανάγκες συμπολιτών μας για παροχή μονάδων αίματος. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών της πόλης και την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος.

Σκοπός της Τράπεζα Αίματος Δήμου Γλυφάδας είναι:

1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών Γλυφάδας

2. Η παροχή βοήθειας για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των δημοτών, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από τη δημοτική τράπεζα αίματος

3. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινότητα

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους α) πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία β) νεφροπαθείς γ) αιμορροφιλικούς και δ) άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον ε) σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.