Ανδρέας Κονδύλης και Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στο γαλλικό κανάλι “France 2” για τα αποθεματικά των Δήμων (VIDEO)




“Για να επιπλεύσει η Ελλάδα χρειάζεται τα λεφτά των Δήμων” ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο βραδινό  δελτίο ειδήσεων του γαλλικού καναλιού “France 2″.

Στο κανάλι μίλησαν οι δήμαρχοι Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης –  Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Η συνέντευξη του Ανδρέα Κονδύλη έγινε με φόντο την τρύπα που έχει ανοίξει το κύμα, στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης.

Ανδρέας Κονδύλης:

“Εδώ υπάρχει αυτό το πρόβλημα που βλέπετε, έχουν όλα καταστραφεί. Πρέπει να επισκευάσουμε άμεσα το κρηπίδωμα γιατί είναι πολύ επικίνδυνο.”

Δημοσιογράφος: 

“Αδύνατον να επισκευαστεί εάν το Κράτος τους πάρει τα χρήματα, αδύνατον να γνωρίζουν πότε το Κράτος θα τους τα επιστρέψει.”

Δημοσιογράφος:

“Προτεραιότητα στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η διάσωση του ταμείου της. Τρεις μήνες μετά την άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, η νέα Κυβέρνηση πήρε μια απόφαση χωρίς προηγούμενο στην Ευρώπη: να πάρει τα χρήματα των Δήμων και των Δημόσιων Υπηρεσιών, εκδίδοντας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.”

Ανδρέας Κονδύλης:

” Όλοι οι δήμαρχοι είπαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας, την Ελλάδα, να μείνει στο ευρώ, να μείνει στην ευρωζώνη, συνεπώς θα βοηθήσουμε την Κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε μέσα σε ποιό πλαίσιο και για πόσο χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αυτά τα χρήματα είναι η ύπαρξή μας.”

Η συνένετυξη του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έγινε σε μία σφραγισμένη παιδική χαρά.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος:

“Λάβαμε επιστολή από την Τράπεζα της Ελλάδας και μας ζητάει τα χρήματά μας. Έχουμε σχεδόν 10.000.000 ευρώ σε ρευστό. Δεν ξέρουμε τι από αυτά θα είναι διαθέσιμα αύριο για να λειτουργήσουμε την πόλη. Ορίστε η παιδική χαρά, αναγκαστήκαμε να την κλείσουμε γιατί δεν είναι ασφαλής. Δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι η πόλη μας θα πάρει πίσω τα χρήματά της. Όλα αυτά μας προκαλούν αβεβαιότητα.”

Γιάννης Λαγουδάκης:

“Οι δημότες μας είναι μέρος της Ελλάδας. Ή θα σωθούμε όλοι μαζί, ή θα καταστραφούμε όλοι μαζί. Χρειάζεται να κάνουμε μία συλλογική προσπάθεια.
Δημοσιογράφος: Εδώ οι περισσότεροι δημότες συμφωνούν με το Δήμαρχό τους.”

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.