Αλλάζει στάση ο Σκλαβενίτης για το βυζαντινό εκκλησάκι στο κτήμα Γερουλάνου (Τραχώνων)




Μία αναπάντεχη και δυσάρεστη εξέλιξη είναι πια γεγονός. Σήμερα η διοίκηση της εταιρείας Σκλαβενίτης αρνήθηκε το αίτημα που υπέβαλαν αρκετές κυρίες να τελεστεί μία λειτουργία στο εκκλησάκι των Εισοδίων, σε μέρα εκτός της δικαστικής απόφασης. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, μας ενημέρωσαν ότι η εταιρεία δεν θα επιτρέψει ξανά τη λειτουργία της εκκλησίας μας ούτε λεπτό παραπάνω από τη δικαστική απόφαση!
Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει, καθώς ο ίδιος ο Σκλαβενίτης ήταν αυτός που μας ενημέρωσε στις 17/2 ότι είναι επιθυμία τους να λειτουργεί η εκκλησία, έκανε έργα μέσα στο κτήμα Γερουλάνου και με χαρά μάς επέτρεπε να λειτουργούμε εκτός της δικαστικής απόφασης. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι άλλαξαν και εμποδίζουν την ελεύθερη δημόσια λατρεία του ναού. Τί συμβαίνει, αγαπητοί φίλοι; Τον Μάρτη ανοίγουμε την εκκλησία και τον Μάη την κλείνουμε; Έχουμε πολλά να πούμε, αλλά θα κλείσουμε εδώ με τα τελευταία λόγια του Ιούλιου Καίσαρα “ΚΑΙ ΣΥ, ΤΕΚΝΟΝ;”

(Χρήστος Αδαμόπουλος Σώστε το κτήμα Γερουλάνου/Τράχωνες!…)

Πάνω που είπαμε ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ!! τώρα λέμε ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ..
Η εταιρεία Σκλαβενίτης τις τελευταίες ημέρες ξαφνικά και αναίτια άλλαξε τον τρόπο αντιμετώπισης των επιθυμιών της κοινωνίας του Αλίμου.

Η εταιρεία Σκλαβενίτης, με το που εξαγόρασε την εταιρεία ΜΑΚΡΟ, προσέγγισε αμέσως τους κατοίκους του Αλίμου ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της πρόσβασης στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τραχώνων. Επέτρεψαν την είσοδο σχεδόν όλες τις ημέρες του Πάσχα. Με δική τους πρωτοβουλία ευπρέπισαν τον περιβάλλοντα χώρο του ναού. Εξασφάλισαν άνετη και ασφαλή πρόσβαση προς τον ναό και άλλες πολλές θετικές ενέργειες. Παράλληλα συνεχώς μας διεμήνυαν τις θετικές σκέψεις της διοίκησης για την προσβασιμότητα στον Ι. Ναό.

Και ενώ εμείς τους ευχαριστούσαμε δημοσίως με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο για αυτές τις πράξεις τους, η Διοίκηση Σκλαβενίτη τις τελευταίες ημέρες ξαφνικά και αναίτια άλλαξε «ρότα» και μας αντιμετωπίζει ακριβώς όπως και η ΜΑΚΡΟ. Απαγορεύει την είσοδο σε μαθητές και κατοίκων την είσοδό τους στον Ι. Ναό, πέραν από αυτές που προβλέπει η δικαστική απόφαση. Χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία και μας μεταφέρει τις ίδιες απόψεις (της ΜΑΚΡΟ) για το καθεστώς του ναού και του κτήματος. Είναι φανερό ότι στην εταιρεία Σκλαβενίτη επιβλήθηκαν οι θέσεις και απόψεις της ΜΑΚΡΟ. Τα στελέχη της εταιρείας Σκλαβενίτη αλλοτριώθηκαν από τα αντίστοιχα της ΜΑΚΡΟ και εχθρεύονται, πλέον, την τοπική κοινωνία.

Ευελπιστούμε ότι η εταιρεία Σκλαβενίτης θα παραμείνει ελληνική όχι μόνο στην μετοχική σύνθεση αλλά και στην νοοτροπία και η διοίκησή της θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και θα συνεχίσει την μέχρι πρότινος καλή συνεργασία. Θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική και όχι η Γερμανική αλαζονική και αυταρχική τακτική. Η Γερμανική κατοχή θα πρέπει να λήξει τουλάχιστον στο κτήμα Τραχώνων.

Διαφορετικά …μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια ….

Ο Σκλαβενίτης έφτιαξε δρόμο για ασφαλή πρόσβαση, στο βυζαντινό εκκλησάκι, στο κτήμα Τραχώνων

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.