«Ζωντάνεψε» επί σκηνής στη Βούλα ο Νίκος Καζαντζάκης




Με δυναμική ερμηνεία και τη μουσική να έχει κυρίαρχο ρόλο, ο  ανεπανάληπτος ηθοποιός, Τάκης Χρυσικάκος, «ζωντάνεψε» επί σκηνής, τον πολύτιμο λόγο του Νίκου Καζαντζάκη, στην παράσταση, «Αναφορά στον Γκρέκο».

Τη μουσικοθεατρική παράσταση φιλοξένησε το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ», ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

«Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα», λέει ο κ. Χρυσικάκος.

Στην παράσταση ο γνωστός ηθοποιός συνομιλεί με πρόσωπα του έργου του, όπως τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Ένα έργο πολυσήμαντο που δεν μένει στη στείρα παράθεση δραματουργικών στοιχείων, αλλά μεταφέρει τα επί σκηνής τεκταινόμενα στον θεατή βιωματικά.

Με τούτο το έργο θα έλεγε κανείς πως αποδομείται ο φόβος του θανάτου και εξισώνεται με την ίδια την ζωή ή ίσως καλύτερα μετασχηματίζεται σε ζωή και τανάπαλιν μέσα από το αέναο παιχνίδι που απασχόλησε, απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί τον άνθρωπο όντας ζυμωμένος με το πεπερασμένο της ίδιας του της φύσης.

Μέσα σ’ όλα αυτά και η ζωντανή κρητική μουσική, που δονεί την ατμόσφαιρα με την αυθεντικότητά της και με την εξίσου εκπληκτική φωνή της Γεωργίας Νταγάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο  Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ., Λυδία Αργυροπούλου, η Αντιδήμαρχος, Νανά Κάραγιαν, ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Γιάννης Αγαλιώτης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, Μαρία Μπραϊμνιώτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παπαμιχαήλ, η πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Βουλιαγμένης, Άννα Λεντή και φυσικά το θεατρόφιλο κοινό του Δήμου μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.