Τι αποφάσισε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στα 3Β για τα ταμειακά διαθέσιμα




 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους να καταθέσουν στην τράπεζα της Ελλάδος  τους συγκάλεσε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λυδία Αργυροπούλου. Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για τις εξελίξεις της εβδομάδας, ξεκινώντας από την υπογραφή της ΠΝΠ το μεσημέρι της Δευτέρας, μέχρι την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) χθες.

Μετά από συζήτηση και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση:

 Ψήφισμα – Απόφαση

του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συνεδρίασε σήμερα, 22/04/2015, εκτάκτως για να συζητήσει το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) µε την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, το Δημοτικό Συμβούλιο μας:

1. Καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και να ξεκινήσει µε πρωτοβουλία της έναν ειλικρινή διάλογο, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

2. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., µε την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

3. Καταγγέλλει την έκδοση Π.Ν.Π. όχι μόνο ως απαράδεκτης πολιτικής πράξης αλλά και απαράδεκτου περιεχομένου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να ανεχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θίγει άμεσα ή έμμεσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο.

4. Κρίνει ως µη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάρδας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της 21/4/2015 όπως αυτές μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος παρευρέθη στην εν  λόγω συνεδρίαση.

5. Αποφασίζει ότι μέχρι τη ολοκλήρωση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.∆.Ε. της 7ης έως 10ης Μαΐου, όπου θα ληφθεί οριστική σχετική απόφαση, να µην εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π. σχετικά με την τύχη των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και των νομικών του προσώπων, γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου, των υπηρεσιών του και των νομικών του προσώπων καθώς και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη λειτουργία του.

6. Αποφασίζει να συμμετέχει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί µε το προσωπικό του Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΕ, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

7. Δηλώνει αποφασισμένο να εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που διαθέτει, µε σκοπό την ακύρωση του περιεχομένου της Π.Ν.Π.

8. Ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο µέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες µε έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.

 

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στην ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ και στον τύπο.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Τι αποφάσισε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στα 3Β για τα ταμειακά διαθέσιμα

  • 22/04/2015 at 10:25 μμ
    Permalink

    Ο δήμος θα κάνει καλά να πάρει τα ταμειακά διαθέσιμα από της τράπεζες και να τα κρύψει όπου μπορεί,,, τα λεφτά κινδυνεύουν να μας τα πάρουν με το ζόρι, η ύπουλα!!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.