Ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου τίμησε τον Ελευθέριο Βενιζέλο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» τίμησε τη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου τελώντας μνημόσυνο στη μνήμη του μπροστά στην προτομή του στην είσοδο της πόλης μας στις
Την τελετή μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλίμου κ.Κονδύλης, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Ορφανός και η κα Μπελιά από την παράταξη Άνω-Κάτω, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων, αντιπροσωπείες Κρητικών Σωματείων άλλων Δήμων και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με Επιμνημόσυνη Δέηση και συνεχίστηκε με το χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου μας, κ. Κλέας Μανωλαράκη, η οποία αναφέρθηκε στην δυναμική που ανέπτυξε η πατρίδα μας στα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου, ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, με ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητα του Εθνάρχη και συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Κύριοι ομιλητές της ημέρας υπήρξαν η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Αλίμου Ελένη Σαββάκη μαζί με τον σημαιοφόρο του σχολείου Κανέλλο Τσίτουρα. Η κα Σαββάκη αναφέρθηκε στις κυριότερες στιγμές του βίου του Εθνάρχη και στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της εποχής του. Γιατί είχε όραμα, τόλμη και αποφασιστικότητα για ριζικές αλλαγές. Ο κ. Τσίτουρας αναφέρθηκε –σαν μαθητής- στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τις καινοτόμες αλλαγές που αυτή προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία.
Η εκδήλωσή μας συνεχίστηκε με ριζίτικο τραγούδι, από την ομάδα ριζίτικου τραγουδιού «ΑΙΓΑΓΡΟΣ» και ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό κρητικό κέρασμα, χαρακτηριστικό γνώρισμα της κρητικής φιλοξενίας, τσικουδιά, παξιμάδια, τυρί, ελιές.
Για το Δ. Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μανωλαράκη Κλέα                 Σολιδάκη Μαρία

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.